Με μικρές διακυμάνσεις κινείται η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Η αγορά έχει συμπληρώσει τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 3,33%.
O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 851,21 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,2% .
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 21,7 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,17%.
Η εικόνα στο ταμπλό του ΧΑ
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+1,18%), της Σαράντης (+0,82%) και της Μυτιληναίος (+0,80%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-3,35%), της Motor Oil (-2,85%) και της ΕΥΔΑΠ (-0,79%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+0,99%) και της Τεχνολογίας (+0,90%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-3,02%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,42%).
Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 20 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Epsilon Net +2,58% Byte +2,02%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού -8,66% και ΕΛΠΕ -3,35%.
Διαβάστε ακόμη:
- Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί δεν μπορεί να πάει στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ
- Ηλίας Θεοδώρου: Πέθανε σε ηλικία 34 ετών ο πρώην αθλητής του MMA
- To πιο αργό σταθερό Internet στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα – Πολύ ψηλές όμως οι χρεώσεις
- «Σαν να μην υπάρχει αύριο» ξεσάλωσαν οι κυβερνητικοί παράγοντες και κομματάρχες στη ΔΕΘ