«Παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχε δημιουργήσει, ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ δεν απάντησε ούτε στο πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση της ακρίβειας ούτε πώς θα σταματήσει η χώρα να μεταβαίνει από την μία κρίση στην άλλη» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του «Kontra Channel» το βράδυ της Δευτέρας.

«Η αποφασιστική κρατική παρέμβαση στην αγορά της ενέργειας θα έπρεπε να είναι το πρώτο που θα ανακοίνωνε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Δυστυχώς κρύφτηκε πίσω από την Ευρώπη για να συνεχίσει μια πολιτική που αποδεικνύεται απολύτως αποτυχημένη» συνέχισε ο ίδιος.

«Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε κατά την εξειδίκευση των μέτρων ότι  το μεγαλύτερο μέρος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού κατευθύνεται στην επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που Επιδοτούν την κερδοσκοπία, καταλήγοντας τελικά στους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Πληρώνουμε το πιο βαρύ τίμημα στην Ευρώπη ως προς την ενεργειακή κρίση, με τον ενεργειακό πληθωρισμό να τρέχει σε μηνιαία βάση με 62%, σύμφωνα με την Eurostat, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 38%» υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ «ενώ την ίδια στιγμή είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη των 27 όπου ο κατώτατος μισθός παραμένει καθηλωμένος σε επίπεδα προ του 2010». «Για αυτό είναι επιβεβλημένη η εθνική λύση, με αποφασιστικά, ρυθμιστικά μέτρα, που ούτε μπορεί ούτε θέλει να λάβει ο κ. Μητσοτάκης» συνέχισε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «επιβολή πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και αποσύνδεσή του από το φυσικό αέριο, όπως έκαναν η Ισπανία και η Πορτογαλία, φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας και επαναφορά της ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο».

«Για να υπάρξει αλλαγή πολιτικής που χρειάζεται η χώρα, απαιτείται πολιτική αλλαγή», τόνισε ο κ. Χαρίτσης. «Στην ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης για την κοινωνία, την οικονομία, τους θεσμούς και την δημοκρατική ομαλότητα, που έχει πληγεί βάναυσα από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του». «Ο κ. Μητσοτάκης που εκλέχθηκε με το προφίλ του ευρωπαϊστή, εφαρμόζει τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους υπονόμευσης των κομματικών του αντιπάλων» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης,χαρακτηρίζοντας την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών ως «σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο».

Διαβάστε ακόμη: