«Ο Ρώσος Πρόεδρος δε θα είχε εισβάλλει στην Ουκρανία εάν ήταν γυναίκα», ισχυρίστηκε σήμερα (29/06) ο Μπόρις Τζόνσον, επισημαίνοντας ότι η «τρελή» ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί ένα «τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας».

Ο κ. Τζόνσον υποστήριξε ότι «εάν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα είχε αρχίσει έναν τρελό, “μάτσο” πόλεμο εισβολής και βίας με τον τρόπο τον οποίο το έπραξε».

«Αν επιθυμείτε να εντοπίσετε ένα τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας, είναι οι δράσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία», συμπλήρωσε, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF για την ισότητα και τη σημασία της εκπαίδευσης και επιχειρηματολογώντας υπέρ της προοπτικής ανάληψης θέσεων εξουσίας από περισσότερες γυναίκες.

Ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε ότι η Δύση πρέπει να υποστηρίξει στρατηγικά το Κίεβο, ώστε να αλλάξει η δυναμική της σύγκρουσης και να φέρει τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «στην καλύτερη δυνατή θέση για συνομιλίες, αν και όταν έλθουν τελικώς».

«Πραγματικά, θέλουμε να δώσουμε στους Ουκρανούς στρατηγική αντοχή» προσέθεσε.

«Η λογική συμφωνεί, βεβαίως, όλος ο κόσμος θέλει απεγνωσμένα να τελειώσει ο πόλεμος, όμως, δεν υπάρχει διαθέσιμη συμφωνία. Όσο ο Πούτιν δεν κάνει πρόταση για συμφωνία, ο Ζελένσκι δε μπορεί να κινηθεί», ολοκλήρωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.