«Θα ήταν σφάλμα και θα άνοιγε την πόρτα για περισσότερες συρράξεις, μεγαλύτερη αστάθεια και αβεβαιότητα στον κόσμο και κατά συνέπεια, περαιτέρω οικονομική δυσπραγία», προειδοποίησε ο κ. Τζόνσον, κατά τη διάρκεια σημερινής (09/06) ομιλίας του στο Μπλάκπουλ.
Ύστερα, ανέφερε πως «ορισμένοι, όχι στη χώρα αυτή, αλλά αλλού, θεωρούν ότι το τίμημα για την υποστήριξη προς τους Ουκρανούς είναι πλέον πολύ υψηλό και ότι θα πρέπει να τους ενθαρρύνουν να δεχθούν ό,τι ζητά ο Ρώσος Πρόεδρος».
«Η εγκατάλειψη των Ουκρανών είναι ηθικά αποκρουστική. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δε θα καταφέρει ποτέ να “γονατίσει” την Ουκρανία και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί, τόσο το καλύτερο.
Δεν πρέπει να τού επιτρέψουμε να επιτύχει μία μερική νίκη, “καταβροχθίζοντας” ένα τμήμα της χώρας, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν, κηρύσσοντας κατάπαυση του πυρός», επεσήμανε καταλήγοντας ο Μπόρις Τζόνσον.
Μπόρις Τζόνσον: Νίκη για τους Συντηρητικούς, καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής
Ο Μπόρις Τζόνσον και το κυβερνόν κόμμα των Συντηρητικών παραμένουν στην εξουσία, καθώς καταψηφίσθηκε η πρόταση δυσπιστίας στις 06/06 με ψήφους 211 – 148.
Στις 22:00 ώρα Ελλάδος ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που υποβλήθηκε στο πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον, με νικητές τους Συντηρητικούς, οι οποίοι… άντεξαν στην πίεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές των Τόρις, όπερ σημαίνει ότι θα παραμείνει Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο Σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι, Πρόεδρος της Επιτροπής 1922 που έλαβε τις επιστολές των βουλευτών, δήλωσε ότι «το κοινοβουλευτικό κόμμα έχει εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό», κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της πρότασης μομφής.
Αμέσως μετά την επίσημη ενημέρωση, ακούστηκαν δυνατά και σταθερά χτυπήματα στο γραφείο από τους υποστηρικτές του Πρωθυπουργού. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δε μπορεί να χαρακτηρισθεί ως θετικό για τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εξέρχεται «λαβωμένος» από τη διαδικασία.
Διότι, έχει χάσει την υποστήριξη του μεγαλύτερου ποσοστού του κοινοβουλευτικού κόμματος από την Τερέσα Μέι, που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και εκείνη μία πρόταση δυσπιστίας. Αν και το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της, η ίδια αποχώρησε από το αξίωμα της Πρωθυπουργού, ύστερα από οκτώ μήνες.