Νέα Υόρκη, Τόκιο και Σαν Φρανσίσκο. Τρεις μεγαλουπόλεις, οι οποίες μοιράζονται ένα κοινό. Έχουν το υψηλότερο ποσοστό εκατομμυριούχων κατοίκων, όπως προκύπτει από νέα έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Henley & Partners Group. 

Συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη υπάρχουν 345.600 άνθρωποι, των οποίων η περιουσία ξεπερνάει το 1 εκατ. δολάρια. Στο Τόκιο της Ιαπωνίας ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται σε 304.900, ενώ στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ κυμαίνεται σε 276.400.  

Το Λονδίνο, το οποίο βρίσκεται στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, «φιγουράρει» στην κορυφή της Ευρώπης, με 272.400 κατοίκους να έχουν τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.  

Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν, οι Σιγκαπούρη, Λος Άντζελες, Σικάγο, Χιούστον, Πεκίνο και Σαγκάη. Αυτό σημαίνει ότι το 50% των πόλεων βρίσκεται σε μία μόλις χώρα, δηλαδή στις ΗΠΑ.  

Όσον αφορά τις δύο κινεζικές πόλεις, οι οποίες τοποθετούνται στην 9η και στη 10η θέση της σχετικής λίστας, φαίνεται ότι έχουν τις περισσότερες απώλειες σε σύγκριση με το 2021, καθώς ολοένα και περισσότεροι εκατομμυριούχοι ετοιμάζουν «βαλίτσες» για άλλες… πολιτείες. 

Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μετά το Λονδίνο, την υψηλότερη συγκέντρωση εκατομμυριούχων διαθέτει η Φρανκφούρτη στη Γερμανία (117.400), η Ζυρίχη στην Ελβετία (105.100), η Γενεύη στην Ελβετία (90.300) και το Παρίσι στη Γαλλία (88.600). 

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία της Henley & Partners Group δείχνουν ότι το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και η Σάρτζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι οι δύο πόλεις με τον ταχύτερο αναπτυσσόμενο πληθυσμό εκατομμυριούχων σ’ όλο τον κόσμο. Ακολουθούν η Λουζάκα στη Ζάμπια, το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Λουάντα στην Αγκόλα και το Άμπου Ντάμπι επίσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.