Η σημερινή προσφυγή  του σχήματος Vici – Μυτιληναίος έρχεται να  επιβεβαιώσει  πανηγυρικά το δημοσίευμα του radar.gr που ηθελε «Πυρ και μανία» για λόγους αδιευκρίνιστους τους Γάλλους της Vinci με τον Δημήτρη Πολίτη του ΤΑΙΠΕΔ.

Για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού προσέφυγαν στην Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών οι εταιρίες Vinci και Mytilineos ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας για τη νέα παραχώρηση.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στη διαδικασία η προσφυγή έχει να κάνει με ζητήματα που αφορούν στη χρήση ψηφιακών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διενέργεια του “mega” διαγωνισμού που διενήργησε το προηγούμενο διάστημα ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η προσφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση, όσο και της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίoς κινήθηκαν πάνω από τα €3 δισ.

Ο νικητής καλείται να διαχειριστεί μια παραχώρηση-φιλέτο, που θα του εξασφαλίσει μεγάλες και κυρίως σταθερές ταμειακές ροές για μια 25ετία, ενώ τα οικονομικά μεγέθη της Αττικής Οδού είναι τεράστια, με τον κύκλο εργασιών του αυτοκινητόδρομου να διαμορφώνεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι πρόκειται για εξέλιξη η οποία θα φέρει νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού αφού ο επιλαχών προτιμητέος επενδυτής διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει και στο ΣτΕ.

Διαβάστε ακόμη: