Απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφυγή που είχε καταθέσει η κοινοπραξία Vinci –Mυτιληναίος στην Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας ολοκλήρωσης του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Η κοινοπραξία ως ο επιλαχών επενδυτής για τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού είχε προσφύγει στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (νυν Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων – ΕΑΔΥΣΗ) επικαλούμενη ζητήματα πληρότητας εταιρικής διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε την Πέμπτη στα χέρια του την απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ, στην οποία είχε υποβληθεί η ένσταση, η οποία συζητήθηκε στις 7 Νοεμβρίου.

Επομένως η διαδικασία του διαγωνισμού προχωράει κανονικά και μένει να φανεί αν η κοινοπραξία Vinci –Mυτιληναίος  θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η προσφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση, όσο και της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίoς κινήθηκαν πάνω από τα €3 δισ.

Ο νικητής καλείται να διαχειριστεί μια παραχώρηση-φιλέτο, που θα του εξασφαλίσει μεγάλες και κυρίως σταθερές ταμειακές ροές για μια 25ετία, ενώ τα οικονομικά μεγέθη της Αττικής Οδού είναι τεράστια, με τον κύκλο εργασιών του αυτοκινητόδρομου να διαμορφώνεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Διαβάστε ακόμη: