Πτώση πάνω από 5% για τη μετοχή της AstraZeneca, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων επτά μηνών, αφού ο βρετανικός φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα δοκιμών φαρμάκων για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα 9/9 έδειξαν ότι το πειραματικό της φάρμακο δεν βελτίωσε σημαντικά τα αποτελέσματα της συνολικής επιβίωσης των ασθενών.

Η μετοχή σημείωνε πτώση 4,5% έως τις 10:10 π.μ. ώρα Λονδίνου.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής φάσης ΙΙΙ TROPION-Lung01 σε προχωρημένο στάδιο έδειξαν ότι το συνολικό ποσοστό επιβίωσης από το νέο φάρμακο «δεν έφτασε σε στατιστική σημαντικότητα», δήλωσε η εταιρεία.

Το φάρμακο Dato-DXd της εταιρείας δοκιμάστηκε έναντι της χημειοθεραπευτικής αγωγής docetaxel σε ασθενείς των οποίων ο μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα είχε επιστρέψει μετά από μία ή δύο προηγούμενες προσπάθειες θεραπείας, σύμφωνα με το CNBC.

Η Σούζαν Γκάλμπρειθ, εκτελεστική αντιπρόεδρος της έρευνας και ανάπτυξης ογκολογίας στην AstraZeneca, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα έδειξαν μια «κλινικά σημαντική» τάση προς τη βελτίωση του ποσοστού επιβίωσης των ασθενών με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα.

Διαβάστε ακόμη: