Δευτέρα, 24 Ιαν 2022

Ετικέτα: Astrazeneca

Η AstraZeneca, μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν δημιουργήσει και έχει εγκριθεί εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι μια πολυεθνική φαρμακευτική και βιοφαρμακευτική εταιρεία βασισμένη στην επιστήμη, η οποία εστιάζεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως για τη θεραπεία νόσων σε τρία θεραπευτικά πεδία, την Ογκολογία, τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, τις Νεφρικές παθήσεις & τα Μεταβολικά Νοσήματα και Αναπνευστικές παθήσεις.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται, επίσης, επιλεκτικά στους τομείς αυτοάνοσων νοσημάτων, νευροεπιστημών και λοιμωδών νοσημάτων.

Η AstraZeneca ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες και τα φάρμακά της χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.

Εμβόλιο AstraZeneca

Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά της covid-19 έχει χαρακτηριστεί «το εμβόλιο του κόσμου» διότι είναι πιο φθηνό στην παρασκευή του και πιο εύκολο στη συντήρηση και τη διανομή από κάποια άλλα.

Η έγκριση του συγκεκριμένου εμβολίου δόθηκε έπειτα από τη διεξαγωγή «εντατικών κλινικών δοκιμών και μιας σε βάθος ανάλυσης των δεδομένων από τους ειδικούς της MHRA, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο τηρεί τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας».

Πάντως, το εμβόλιο Πανεπιστημίου Οξφόρδης και AstraZeneca, έχει θεωρηθεί πολλές φορές «αναποτελεσματικό» για τα άτομα άνω των 65 ετών καθώς τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά και «δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα προς το παρόν, για να εξακριβωθεί πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός άνω των 65 ετών» με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης που αγόρασαν το εμβόλιο της AstraZeneca έχει συστηθεί να χρησιμοποιείται μόνο για άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών.

Page 1 of 18 1 2 18

EDITOR'S CHOICE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ