Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, καθώς η δυναμική στα περιφερειακά χρηματιστήρια ενισχύθηκε λόγω των ισχυρών εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7% νωρίς το απόγευμα, έχοντας αντιστρέψει τις απώλειες ανοίγματος. Οι βιομηχανικοί κλάδοι πρόσθεσαν 2% σε κέρδη μολύβδου ενώ οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής υποχώρησαν 1,7%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7442,15 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,55%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,60% στις 15320,75 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 0,84% στις 7093,58 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28615,67 μονάδες αυξημένος κατά 0,65%.

Τα οικονομικά αποτελέσματα παραμένουν βασικός μοχλός του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που ανακοίνωσαν αποτελέσματα πριν από το άνοιγμα της αγοράς την Πέμπτη ήταν οι AstraZeneca, Deutsche Telekom, Henkel, ArcelorMittal και Wienerberger.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ανέκαμψαν επίσης τις προηγούμενες απώλειες την Τετάρτη για να ολοκληρώσουν την ημέρα υψηλότερα. Οι μετοχές στις ΗΠΑ επίσης αυξήθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, με τον S&P 500
δημοσιεύοντας το μεγαλύτερο σερί νικών της από τον Νοέμβριο του 2021.

Μικτά ήταν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ την Πέμπτη. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τα στοιχεία σχετικά με τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ την Πέμπτη, καθώς και τις παρατηρήσεις από έναν πίνακα αξιωματούχων της Federal Reserve, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Jerome Powell.

Οι περισσότερες αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο τη νύχτα, με τα στοιχεία από την Κίνα να δείχνουν ότι οι τιμές καταναλωτή συρρικνώθηκαν ταχύτερα από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη: