Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν συγκρατημένα ανοδικά την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν τη μείωση των εταιρικών κερδών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2% νωρίς το απόγευμα, με τα αυτοκίνητα να προσθέτουν 1,1% ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σημείωσαν πτώση 1,1%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7413.01 μονάδες θετικός κατά 0,04%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,31% στις 15199.28 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 0,54% στις 7024.21 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28469.93 μονάδες αυξημένος κατά 0,26%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9263.7 μονάδες θετικός κατά 0,30%.

Τα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα ήταν ο βασικός μοχλός της κίνησης των τιμών μεμονωμένων μετοχών στην Ευρώπη. Η Commerzbank, η Credit Agricole, η Marks and Spencer, η Telefonica, η Adidas και η ABN Amro αναφέρθηκαν πριν από το κουδούνι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι περισσότερες αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν πτώση, ενισχύοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ οι ιαπωνικές μετοχές blue-chip παρέμειναν ζωντανές μετά από μια θετική έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημείωσαν τα μεγαλύτερα σερί κερδών τους εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Άνοδος 9% για την μετοχή της Marks and Spencer στον αντίποδα η Royal Unibrew με πτώση 11%

Οι μετοχές της Marks & Spencer ανέβηκαν περισσότερο από 9% νωρίς το απόγευμα για να οδηγήσουν τον Stoxx 600, αφού ο βρετανικός λιανοπωλητής δημοσίευσε ισχυρά κέρδη πρώτου εξαμήνου και αποκατέστησε το μέρισμά του.

Στο κάτω μέρος του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, οι μετοχές της Royal Unibrew υποχώρησαν 11% αφού η δανική ζυθοποιία περιόρισε τα κέρδη της και έχασε τις εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη: