Ο S&P 500 καταγράφει οριακή άνοδο την Τετάρτη μαζί με τον Nasdaq Composite, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει το μεγαλύτερο σερί κερδών του εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Ο δείκτης της ευρύτερης αγοράς σημείωσε άνοδο 0,2%. Ο Nasdaq Compositeενισχύθηκε κατά 0,1% μαζί με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones.

Οι μετοχές της Rivian σημείωσε άνοδο 6% για καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και καθοδήγηση παραγωγής, ενώ η Array Technologies υποχώρησε 18% λόγω της αδύναμης καθοδήγησης για τα κέρδη και τα έσοδα για ολόκληρο το έτος. Η Robinhood βυθίστηκε σχεδόν κατά 11% μετά τη σημαντική μείωση του όγκου συναλλαγών και των εσόδων.

Ο S&P 500 πρόσθεσε 0,3% την Τρίτη για να ολοκληρώσει την έβδομη συνεχόμενη θετική σύνοδο. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,9% για να σημειώσει την όγδοη συνεχόμενη ημέρα των κερδών της. Η Τρίτη σηματοδότησε τη μεγαλύτερη διάρκεια θετικών ημερών από τον Νοέμβριο του 2021 και για τους δύο δείκτες.

Ο Dow των 30 μετοχών ανέβηκε σχεδόν 0,2%, σημειώνοντας την έβδομη νικηφόρα ημέρα.

Αυτά τα κέρδη έρχονται αφού περίπου το 80% των εταιρειών του S&P 500 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οικονομικών αποτελεσμάτων γι αυτή τη σεζόν, ενώ η επιβράδυνση της ζήτησης σημαίνει ότι μόνο το 59% έχει επίσης ξεπεράσει τις προσδοκίες εσόδων. Η τελευταία φορά που αυτή η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη ήταν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με το LSEG.

«Όλες οι μεγάλες μετοχές τεχνολογίας έχουν ήδη ανακοινώσει και ξέρουμε κάπως πού βρίσκονται όλοι σε αυτό το σημείο. Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχουν πολλές εκπλήξεις σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Ken Mahoney, Διευθύνων Σύμβουλος της Mahoney Asset Management.

Αυτά τα συνεχιζόμενα κέρδη μετοχών, που οδηγούνται από τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, και σε συνδυασμό με τη σιωπηλή δράση της κεντρικής τράπεζας, θα μπορούσαν να ρυθμίσουν την αγορά όμορφα για το 2024, πρόσθεσε ο Mahoney.

Διαβάστε ακόμη: