Τα «χασε» ο Ντόναλντ Τραμπ και απευθύνθηκε με λάθος όνομα στην σύζυγό του, κατά την διάρκεια ομιλίας του.

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ φάνηκε να αναφέρεται στη σύζυγό του Μελάνια Τραμπ ως «Mερσέντες» για κάποιους που παρακολουθούσαν την ομιλία του στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης το Σάββατο -αν και η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου και οι υποστηρικτές του αντέδρασαν σθεναρά σε αυτόν τον ισχυρισμό- πάνω σε δύο άλλες πρόσφατες γκάφες, καθώς η πνευματική επάρκεια τόσο του Τραμπ όσο και του Τζον Μπάιντεν γίνεται βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, αναφέρει το Forbes.

Ενώ παρουσίασε τη σύζυγό του, την πρώην Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος φάνηκε λίγο αργότερα να ξεχνάει το όνομά της, καθώς είπε μετά από δυνατά χειροκροτήματα: «Μερσέντες, αυτό είναι πολύ καλό!»

Αλλά οι σύμμαχοι του Τραμπ είπαν ότι πιθανότατα αναφερόταν στη Mercedes Schlapp, πολιτική σχολιάστρια και σύζυγο του προέδρου της Αμερικανικής Συντηρητικής Ένωσης (διοργανωτή του CPAC) και πρώην στελέχους του Λευκού Οίκου Matt Schlapp, την οποία ανέφερε αργότερα στην ομιλία

H στιγμή που ο Τραμπ φέρεται να αποκαλεί με λάθος όνομα την σύζυγό του

Μετά την ομιλία, η Mercedes Schlapp αποκάλεσε τις αναφορές σχετικά με την γκάφα «Fake News στα καλύτερά τους».

Ερωτήματα σχετικά με τη διανοητική επάρκεια του Τραμπ έχουν περιβάλει τον πρώην πρόεδρο καθώς διεξάγει εκστρατεία για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Τραμπ έχει συχνά μπερδέψει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ και το επιτελείο του έχουν υποστηρίξει ότι αυτές οι συγχύσεις ήταν «σαρκαστικές» και σκόπιμες. Σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Νιου Χαμσάιρ τον Ιανουάριο, ο Τραμπ μπέρδευε συνεχώς τη Νίκι Χέιλι, την αντίπαλό του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, με την πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι.

Οι ισχυρισμοί για την ακαταλληλότητα του Τραμπ

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ABC, το 62% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο 77χρονος Τραμπ είναι πολύ μεγάλος για να υπηρετήσει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος. Ο Τραμπ συχνά αποσιωπά αυτές τις ανησυχίες, ισχυριζόμενος ότι «αρίστευσε» σε ένα γνωστικό τεστ -αλλά οι ειδικοί λένε ότι περιλαμβάνει μόνο απλές εργασίες και όχι πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα. Ο Τραμπ επανέλαβε αυτούς τους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο CPAC το Σάββατο, επιτιθέμενος στους επικριτές που αμφισβητούν την καταλληλότητά του για το αξίωμα.

«Θα πουν: “Παραμιλούσε, είναι γνωστικά εξασθενημένος”», είπε ο πρώην πρόεδρος στο ακροατήριο στο National Harbor του Μέριλαντ. «Λοιπόν, στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Είναι εντελώς ιδιοφυής, το ξέρετε αυτό», ξεκαθάρισε.

Διαβάστε ακόμη: