Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον αντίκτυπο της κρίσης στη Μέση Ανατολή καθώς και τα κέρδη και τα οικονομικά στοιχεία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,7% στις νωρίς το απόγευμα συναλλαγές, με τους περισσότερους κλάδους να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Τα αυτοκίνητα σημείωσαν απώλειες, με πτώση 1,6%, καθώς οι μετοχές της Renault υποχώρησαν έως και 7% μετά από χαμένες προσδοκίες εσόδων. Οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν την τάση με άνοδο 1,6%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7528.73 μονάδες αρνητικός κατά 0.78%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0.13% στις 15075.74 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0.55% στις 6927.53 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27897.14 μονάδες μειωμένος κατά 0.85%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9158.9 μονάδες αρνητικός κατά 0.58%.

Το χαμηλότερο άνοιγμα αντανακλά επίσης αρνητικό συναίσθημα αλλού κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν μεγάλες πτώσεις, με τις αγορές της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και του Χονγκ Κονγκ να σημειώνουν απώλειες περίπου 2% η καθεμία.

Οι κινήσεις προέκυψαν μετά από παρόμοιες στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εκτινάχθηκαν σε πολυετή υψηλά, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπερνά το 4,9% για πρώτη φορά από το 2007.

Οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν με πτώση την Τετάρτη καθώς οι έμποροι αξιολόγησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρωζώνη.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης ανήλθε στο ετήσιο 4,3% τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις και επιβραδύνοντας αισθητά από την ετήσια αύξηση 5,2% του Αυγούστου. Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 6,7% τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς υψηλότερος από τις προσδοκίες και αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε ακόμη: