Σήμερα (08/12), ο Τίτε υποστήριξε πως η Κροατία είναι ομάδα που διαθέτει τεχνικές αρετές, ενώ, τόνισε ότι θα συνεχίσει να… χορεύει, με αφορμή το στιγμιότυπο στη νικηφόρα αναμέτρηση με αντίπαλο τη Νότια Κορέα.

Η «σελεσάο» μετρά αντίστροφα για τον σπουδαίο αγώνα ενάντια στην Κροατία, με «φόντο» τα ημιτελικά του Μουντιάλ και μία από τις στιγμές που διατηρούνται ακόμη «ζωντανές» στο Κατάρ, είναι η συμμετοχή του Τίτε στους πανηγυρισμούς των παικτών απέναντι στη Νότια Κορέα, με τον προπονητή της «σελεσάο» να ξεκαθαρίζει ότι αποτέλεσε κίνηση προκειμένου να δείξει πως είναι «ένα» με τους παίκτες του.

«Όποιος μάς επιτίθεται για τους πανηγυρισμούς, δε γνωρίζει την κουλτούρα της Βραζιλίας, τον τρόπο ζωής των πολιτών, που είναι μέρος της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Αν χρειαστεί να χορέψω ξανά, θα το κάνω. Απλώς, έχω ζητήσει μονάχα από τους παίκτες μου, να με κρύψουν», επεσήμανε αρχικά.

«Η ιστορία μου, έχει αποδείξει πως τρέφω σεβασμό προς όλους· έκανα τον χορό μαζί με τον Ρισάρλισον, στο πλαίσιο του δεσίματος με τη νέα γενιά· είμαι 61 ετών και σχεδόν όλοι οι παίκτες, θα μπορούσαν να είναι εγγόνια μου». Όσον αφορά τη νίκη απέναντι στη Νότια Κορέα που αφιερώθηκε στον Πελέ, σημείωσε ότι «αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους και ελπίζω να αναρρώσει. Η δύσκολη στιγμή του, ένωσε τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο».

«Ο Πελέ είναι παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης»

Σχετικά με την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς, εντόπισε ότι «οι Κροάτες έχουν τεχνικές αρετές ως μονάδες και ομάδα, αποτελούν παράδειγμα ανθεκτικότητας και υπομονής», ενώ, παραδέχθηκε πως ο Άλεξ Σάντρο δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού και θα τεθεί νοκ – άουτ από τον αυριανό αγώνα (09/12, 17:00).

Διαβάστε ακόμη: