search

LIFESTYLE

Παράνομες φωτογραφίες από την Βόρεια Κορέα

Κάθε φωτογραφία που βγαίνει στη δημοσιότητα είναι μία αποκάλυψη και μια μαρτυρία της άθλιας κατάστασης της χώρας!

Παράνομες φωτογραφίες από την Βόρεια Κορέα

Όταν ακούει κάποιος για τη Βόρεια Κορέα, μόνο δύο πράγματα του έρχονται στο μυαλό.

Τα πυρηνικά όπλα και ο Kim Jong Un. Δε γνωρίζουμε πολλά για τη συγκεκριμένη χώρα και ο λόγος είναι, επειδή η ίδια το προτιμάει έτσι.

Κάθε φωτογραφία που βγαίνει στη δημοσιότητα είναι μία αποκάλυψη.

Παρακάτω θα δούμε 16 αποκαλυπτικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από διάφορους επισκέπτες που πήγαν στη Βόρεια Κορέα.

Άδειοι πάγκοι στις αγορές

Empty supermarket

Η Βόρεια Κορέα διαδίδει συνεχώς ότι η οικονομία της είναι πολύ καλή, οι πολίτες της τρέφονται σωστά και είναι οικονομικά σταθεροί.

Κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι υπάρχει αρκετό φαγητό και χρήματα για να ξοδευτούν. Όμως, αυτό είναι μία εικασία.

Η φωτογραφία δείχνει πως είναι να ζεις στη Βόρεια Κορέα. Τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά και οι πάγκοι δεν είναι γεμάτοι.

Όμως ο κόσμος δεν τα προτιμάει και δεν πηγαίνει, με αποτέλεσμα τις περισσότερες ώρες της ημέρας να είναι άδεια.

Όλη χώρα στα χωράφια αλλά όλοι πεινασμένοι

Lots of agriculture more hunger
Οι περισσότεροι πολίτες της Βόρειας Κορέας απασχολούνται με τη γεωργία.  Ανεξάρτητα με την εποχή η γεωργία παραμένει σημαντική δραστηριότητα για την πλειοψηφία των κατοίκων. Όμως, από τους ξένους είναι δύσκολο να κατανοηθεί γιατί υπάρχει φτώχεια. Η φωτογραφία αυτή, δείχνει μία αγροτική συμφωνία που έχει γίνει με το κράτος. Το μεγαλύτερο μέρος της τροφής δεν προορίζεται για τους αγρότες και πηγαίνει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους μετά τη συγκομιδή.

Άδεια τρένα και σταθμοί

Empty trains
Επειδή η Βόρεια Κορέα κρατάει καλά τα μυστικά της εντός της χώρας, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τραβηγμένη από έναν τουρίστα που δείχνει έναν πολύ όμορφο σιδηροδρομικό σταθμό με ένα επίσης όμορφο τρένο. Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι οι πολίτες της χώρας απαγορεύεται να ταξιδεύουν ελεύθερα μέσα σε αυτή. Οπότε συνήθως τα τρένα είναι εντελώς άδεια και κάνουν τα δρομολόγια τους μόνο για τους λίγους τουρίστες που τα επιλέγουν για τα ταξίδια τους.

Μεγάλα άδεια κτίρια

Large empty buildings
Η Βόρεια Κορέα τα παλιά τα χρόνια είχε ισχυρούς δεσμούς με φασιστικά και κομμουνιστικά έθνη, όπως η Σοβιετική Ένωση. Ένα από τα χαρακτηριστικά του κομμουνισμού, όπου αποδέχτηκε και η Βόρεια Κορέα είναι το στιλ και η ομοιόμορφη σχεδίαση των πολυώροφων κτιρίων. Δείτε από τη φωτογραφία την αρχιτεκτονική και το γκρι κρύο χρώμα τους. Επίσης, αυτά τα κρύα τις περισσότερες φορές είναι άδεια και δε μένει κανένας εκεί. Ο κύριος λόγος της κατασκευής τους είναι για να δείξουν τη δυναμική της χώρας στον υπόλοιπο κόσμο.

Πολλά ταξί με καλοντυμένους οδηγούς

Lots of taxis
Η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιονγκγιάνγκ είναι από μόνη της ξεχωριστή. Είναι εντελώς διαφορετική από τις άλλες πόλεις της χώρας και όχι με τον θετικό τρόπο. Σίγουρα εκεί συμβαίνουν πολλά, αν και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε λόγο του εθνικού απορρήτου. Στη φωτογραφία βλέπουμε πολλά ταξί που είναι παρκαρισμένα με καλοντυμένους οδηγούς, έτοιμους να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Όμως, η αλήθεια είναι λίγο μακριά. Τα περισσότερα ταξί δεν ανήκουν στους ίδιους τους οδηγούς, αλλά σε μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ελίτ της Βόρειας Κορέας.

Ηλεκτρικοί φράχτες παντού

Electric fences
Καμία χώρα δεν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για τη φύλαξη των συνόρων της, εκτός φυσικά αν είναι η Βόρεια Κορέα. Εκτός από το να κρατάει τους πολίτες της χώρας της στο απόλυτο σκοτάδι, η κυβέρνηση διασφαλίζει με κάθε τρόπο ότι κανένας δε θα ξεφύγει και δε θα πάει σε άλλη χώρα. Μία φωτογραφία με φράχτες που τροφοδοτούνται από ηλεκτρικό ρεύμα το αποδεικνύει περίτρανα. Επίσης, οι Βορειοκορεάτες έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα και ο λόγος είναι ότι η περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται στους φράχτες.

Λίγα αυτοκίνητα στους δρόμους

Few cars
Στη φωτογραφία που βλέπουμε δεν είναι κάποιος δρόμος που απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων. Οι πυκνοκατοικημένες περιοχές της Βόρειας Κορέας έχουν σχεδιαστεί για να κυκλοφορούν πεζοί και όχι αυτοκίνητα στους δρόμους. Ο λόγος είναι επειδή δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα στη χώρα και οι δρόμοι τις περισσότερες ώρες της ημέρας παραμένουν άδειοι.

Μόνιμη παρακολούθηση

Permanent monitoring
Σε μία χώρα που όλοι παρακολουθούνται συνεχώς και όχι από απλούς σεκιούριτι, αλλά από στρατιωτικούς είναι δύσκολο να αποκρύψεις κάτι. Στη Βόρεια Κορέα πριν κάνεις το οτιδήποτε, πρέπει να το σκεφτείς αρκετές φορές. Ο φόβος κυριαρχεί και πάρτε για παράδειγμα τον άνθρωπο στη φωτογραφία. Σταμάτησε σε ένα απομονωμένο μέρος με το ποδήλατο του και βρήκε την ευκαιρία να ουρήσει. Σίγουρα πήρε ένα ρίσκο που σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης δε θα το έκανε.

Φυλάκια παντού

Outposts everywhere
Λόγω της φασιστικής και κομμουνιστικής ηγεσίας της χώρα, η κυβέρνηση πιστεύει στη συνεχή παρακολούθηση των πολιτών της όπου και αν βρίσκονται. Σε αυτήν τη φωτογραφία, που τραβήχτηκε από τουρίστα που ήταν σε ένα λεωφορείο και χωρίς να τον καταλάβει κανείς, φαίνεται ένα μικρό σπίτι έξω στα χωράφια. Όμως, δεν είναι ένα μικρό σπίτι. Στην πραγματικότητα είναι ένα φυλάκιο του στρατού της Βόρειας Κορέας με έναν ή δύο στρατιώτες που παρακολουθούν συνεχώς τα χωράφια και τα γύρω χωριά.

Άδεια κυβερνητικά γραφεία

empty government offices

Πώς να είναι μία κανονική εργάσιμη ημέρα στη Βόρεια Κορέα; Πόσο απασχολημένοι να είναι τα κυβερνητικά στελέχη; Είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, χάρη στο απόρρητο της κυβέρνησης και στην αφέλεια των πολιτών. Η φωτογραφία που τραβήχτηκε σίγουρα είναι παράνομη. Έξω από τα κυβερνητικά γραφεία υπάρχουν πολύ λίγα αυτοκίνητα σταθμευμένα και ακόμα λιγότεροι άνθρωποι να περπατούν. Το πιο αξιοσημείωτο είναι οι μεγάλοι πίνακες που είναι πάνω στα κτίρια από τα δύο βασικά μέλη της δυναστείας Kim Jong, οι οποίοι λατρεύονται κυριολεκτικά από τους εργάτες κάθε μέρα.

Καθημερινή προπαγάνδα

Daily propaganda
Η Βόρεια Κορέα είναι γνωστή ότι κρατάει καλά τα μυστικά της, αλλά αυτή είναι η μισή ιστορία. Εξασφαλίζει στους πολίτες της ότι δε λαμβάνουν πληροφορίες από το εξωτερικό, καθώς ενδέχεται να μολύνουν τη σκέψη τους. Τα κανάλια της τηλεόρασης και τα ραδιόφωνα πρέπει να αναπαράγουν συγκεκριμένο περιεχόμενο το οποίο είναι εγκεκριμένο από την κυβέρνηση. Στην περίπτωση της Βόρειας Κορέας είναι ένας συνδυασμός πολιτικών ομιλιών, πολιτικών τραγουδιών και πολιτικών ντοκιμαντέρ. Στη φωτογραφία βλέπουμε μία σερβιτόρα να δουλεύει στη βάρδια της και η τηλεόραση από πίσω να παίζει μία ομιλία από τον ηγέτη της χώρας Kim Jong Un.

Πόλεις φαντάσματα

Empty cities

Σύμφωνα με αναφορές που έχουν γίνει από τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα, πολλές από τις πόλεις είναι άδειες. Εν μέρει αυτό συμβαίνει λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων και των συνεχών μετακινήσεων από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αποφασίζει να μετατοπίσει μία ολόκληρη πόλη σε μία άλλη για ένα μικρό χρονικό, κυρίως όταν αυτή πρόκειται να δεχτεί ξένους επισκέπτες. Αυτή είναι η φωτογραφία μίας πόλης φάντασμα και είναι ένα καλό παράδειγμα τι επικρατεί στη συγκεκριμένη χώρα.

Μεγάλη πείνα

Hunger

Παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση στον έξω κόσμο, ότι δεν υπάρχει πείνα στη Βόρεια Κορέα και ότι όλα λειτουργούν άψογα, αυτό δε φαίνεται να ισχύει. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, εκτός αν επισκεφτούμε από μόνοι μας τη χώρα της Ασίας. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε διακριτικά από έναν τουρίστα και αποκαλύπτει τι προτιμά να διατηρήσει μυστικό η κυβέρνηση. Ένας άνδρας μεγάλης ηλικίας μαζεύει χόρτα από ένα χωράφι. Δεν το συλλέγει για τα ταΐσει τα ζώα, αλλά το μαζεύει για δείπνο και την οικογένεια του.

Υπερβολικό στρατιωτικό προσωπικό

too much military personnel
Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε έναν στρατιωτικό με το μπαστούνι του να ανακοινώνει την άφιξη ενός τρένου και να εμποδίζει τους περαστικούς να περάσουν τις ράγες. Αυτή είναι μία δουλειά σε μία πολύ αγροτική περιοχή, και ο συγκεκριμένος στρατιωτικός αυτό κάνει όλη μέρα. Εάν αυτό δεν είναι υπερβολικό στρατιωτικό προσωπικό, τότε τι είναι. Για τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας η ένταξη τους στον στρατό σημαίνει αυτομάτως ένα πολύ καλύτερο μέλλον. Υπάρχουν παντού στρατιωτικοί που παρακολουθούν τα πάντα και αυτό είναι μία ευγενική χορηγία του καθεστώτος με επικεφαλής τον Kim Jong Un.

Λατρεύοντας τον «αρχηγό» Κιμ

Worshiping Kim

Οι Βορειοκορεάτες δεν τον αποκαλούν πρόεδρο. Τον αποκαλούν αρχηγό. Όμως, ο Kim Jong Un είναι κάτι πολύ περισσότερο για τον μέσο πολίτη. Μαζί με τον παππού του λατρεύεται σαν θεός. Σε κάθε του εμφάνιση γίνετε ένας πανικός. Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται ο απόλυτος σεβασμός στο πρόσωπο του. Ένα τεράστιο άγαλμα όπου οι Βορειοκορεάτες στέκονται μπροστά του και υποκλίνονται και προσεύχονται για αυτόν. Για κάθε ξένο, αυτό είναι μία ανατριχιαστική μορφή πλύσης εγκεφάλου.

Αξιωματικοί που απαγορεύεται να φωτογραφηθούν

Officers

Στη Βόρεια Κορέα ο στρατός και η αστυνομία απαγορεύεται να φωτογραφίζονται. Αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τις υπόλοιπες χώρες του κόσμο. Η λήψη αυτής της φωτογραφίας, από μόνη της είναι πολύ σημαντική και αποκαλυπτική. Οι νεαροί άνδρες εντάσσονται στις δυνάμεις της χώρα και αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσουν το οικονομικό τους μέλλον. Ο λόγος είναι επειδή οι αξιωματικοί έχουν καλύτερες αποδοχές από πολλές άλλες ειδικότητες.

Διαβάστε ακόμη: