O Γιουσέιν Μπολτ βρέθηκε στην Ιταλία και δεν έχασε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα… διάσημα μακαρόνια, αλλά και να μιλήσει για τη ζωή μακριά από την πίεση του πρωταθλητισμού, τον Μπομπ Μάρλεϊ και το αγαπημένο του ποδόσφαιρο.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στη ζωή μετά τον πρωταθλητισμό, χαρακτήρισε τον Φρεντ Κέρλι ως «τον κορυφαίο σπρίντερ αυτή τη στιγμή», μίλησε για τον Μπομπ Μάρλεϊ, το ποδόσφαιρο, ενώ, αναφορικά με τα ρεκόρ του και ειδικά τα 9.58’’ στα 100 μέτρα, απλώς τόνισε ότι «δεν υπάρχει κάποιος ικανός που μπορεί να το σπάσει», σε συνέντευξη στη Gazzetta dello Sport”.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Γιουσέιν Μπολτ:

Με τι ασχολείσαι, τώρα;

«Προσπαθώ να χαλαρώνω όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Περνώ πολύ χρόνο με την οικογένειά μου, βοηθώντας στο σπίτι με τα παιδιά. Χαλαρώνω, παίζω ντόμινο με τους φίλους μου. Τα κάνω όλα αργά, εκτός από το τρέξιμο! Τρώω και περπατώ αργά, είμαι πάντοτε χαλαρός, είμαι Τζαμαϊκανός και έτσι… κανένα πρόβλημα».

Για τον Μπομπ Μάρλεϊ

«Εγώ, διασημότερος από αυτόν; Δεν πρόκειται, για κάποιον αγώνα. Ακόμη θυμάμαι πώς ήταν ένα από τα πρώτα μου ταξίδια στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2001. Ήμουν 14 ετών και όταν μπήκα στο γήπεδο, έπαιζε τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ, ένα τραγούδι που όλοι τραγούδησαν στα αγγλικά και ένιωθα χαρούμενος που ήμουν Τζαμαϊκανός».

Ποιον θεωρεί κορυφαίο σπρίντερ, αυτή τη στιγμή

«Θεωρώ τον Φρεν Κέρλι, είναι ο μόνος που τα πήγε καλά τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όταν πετύχεις σε δύο διοργανώσεις με αυτούς τους χρόνους, γίνεσαι σημείο αναφοράς.

Μεταξύ των γυναικών, η συμπατριώτισσά μου Σέλι–Αν Φρέιζερ–Πράις ήταν φανταστική, είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος μαζί της. Της είπα μετά τη νίκη στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πως είναι εξαιρετική, και ότι ο τρόπος που συνεχίζει να κυριαρχεί, με εκπλήσσει.

Μόνο οι μεγάλοι πρωταθλητές γνωρίζουν πώς να μείνουν σε υψηλό επίπεδο για πολύ καιρό, είναι η απόλυτη πρωταθλήτρια».

Σχετικά με τον Μαρσέλ Τζέικομπς

«Δεν τον έχω γνωρίσει ακόμη, ωστόσο, ανταλλάξαμε κάποια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Του έγραψα “Πρόσεχε, αυτή είναι η ώρα να κρατηθείς, γιατί όλοι θα προσπαθήσουν να σε νικήσουν”. Είναι ένας πολύ καλοδουλεμένος σπρίντερ και ένας όμορφος άνθρωπος.

Το παγκόσμιο ρεκόρ μου, τα 9.58’’; Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς ικανός αυτή τη στιγμή, για να “σπάσει” το ρεκόρ μου. Αλλά η ελπίδα δε διαψεύδεται σε κανέναν, τα πάντα είναι δυνατά. Το μότο μου ήταν πάντα αυτό: “Μη νομίζεις ότι υπάρχει το αδύνατο”».

Για το ποδόσφαιρο

«Προσπάθησα στην Αυστραλία, αλλά δεν πέτυχε. Δεν υπήρχαν προϋποθέσεις, ίσως έκανα λάθος, πήγα εκεί για να μείνω μακριά από την πίεση, ενώ, θα έπρεπε να είχα προσπαθήσει στην Ευρώπη.

Ο Χάαλαντ και ο Εμπαπέ είναι οι καλύτεροι αυτή τη στιγμή και ο αγαπημένος μου προπονητής παραμένει ο Άλεξ Φέργκιουσον. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ελπίζω να κερδίσει η Αργεντινή του Μέσι, ίσως σε έναν τελικό εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο», τόνισε ο Γιουσέιν Μπολτ.

Διαβάστε ακόμη: