Ο Τζαμαϊκανός θρύλος του στίβου μίλησε στο BBC για την αδυναμία του στα video game. Για την ακρίβεια, το ολόγραμμά του μίλησε στον Στέφαν Πάουελ και έπαιξε κόντρα στον ρεπόρτερ του βρετανικού δικτύου. Ο Μπολτ δήλωσε ότι αυτό που τον ενθουσιάζει στα video games είναι να τα μαθαίνει και να είναι καλύτερος σε αυτά. «Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο βοήθησαν την “πείνα” μου θα έλεγα. Το να θέλω πάντα να κερδίζω», συμπλήρωσε.

«Kατά κάποιο τρόπο βοήθησαν στον στίβο, γιατί όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο έχεις την ίδια νοοτροπία όπως όταν παίζεις video game: απλά θέλεις να κερδίσεις», συμπλήρωσε. Έπειτα από αυτή τη δήλωση, ήταν λογική η απορία του δημοσιογράφου. Έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής και ρέκορντμαν επειδή ήταν πολύ καλός στο Mario Kart για παράδειγμα; «Βοήθησε, βοήθησε», απάντησε γελώντας ο Μπολτ.

Παραδέχθηκε ότι αν μεγάλωνε τώρα ίσως να γινόταν σταρ των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και όχι αθλητής και θυμήθηκε ότι υπήρχαν φορές που έκανε «κοπάνα» από την προπόνηση, για να πάει σε ένα κατάστημα video games και να παίξει. «Αν είχαμε ότι έχουμε τώρα, σίγουρα θα ήμουν gamer», συμπλήρωσε.  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως θα ενθάρρυνε άλλους αθλητές να παίζουν video game για να χαλαρώσουν. «Σε κάνουν να ξεχαστείς γιατί είσαι τόσο συγκεντρωμένος στο να κερδίσεις και να τα πας καλά σε ένα παιχνίδι, που δεν ανησυχείς για τίποτα άλλο», εξήγησε.

Και βέβαια, θα ήθελε κάποτε να γίνει ένα video game με το όνομά του. «Θα ήταν πολύ cool. Κάθε αθλητής το θέλει αυτό. Αν φτιάξουν ένα παιχνίδι για τον στίβο, σίγουρα θα έπρεπε να είμαι στο εξώφυλλο», είπε και έκανε τον κλασικό πανηγυρισμό του, ίσως για να προτείνει πώς θα έπρεπε να ποζάρει στο εξώφυλλο αυτού του video game.