Ο επικεφαλής προϊόντων της Microsoft, Πάνος Παναγή, θα αποχωρήσει από την κατασκευάστρια λογισμικού, δήλωσε στους υπαλλήλους τη Δευτέρα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Rajesh Jha.

Η ανανέωση αντιπροσωπεύει μια “αλλαγή φρουράς” μετά από πάνω από μια δεκαετία πωλήσεων των υπολογιστών Surface της Microsoft, τους οποίους η Παναγή παρουσίασε στους καταναλωτές σε εταιρικές εκδηλώσεις.

Οι πωλήσεις απέτυχαν να συμβαδίσουν με την ανάπτυξη των υπηρεσιών cloud και τα Windows, μια πηγή κερδοφόρων εσόδων, δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στην ανάπτυξη αφού η πανδημία ξεκίνησε μια φρενίτιδα αγορών.

Αλλά η εταιρεία δεν εγκαταλείπει αυτούς τους δύο τομείς.

«Παραμένουμε σταθεροί και καταδικασμένοι στη στρατηγική μας και ο Yusuf Mehdi θα αναλάβει την ηγεσία των επιχειρήσεων και προϊόντων μας στα Windows και Surface εξωτερικά», δήλωσε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella. Ο Mehdi, ο οποίος εντάχθηκε στη Microsoft το 1992, είναι ο επικεφαλής μάρκετινγκ καταναλωτών της Microsoft.

Ως μέρος των αλλαγών, ο Charles Simonyi, ο οποίος ηγήθηκε της ανάπτυξης των δημοφιλών εφαρμογών Word και Excel της Microsoft, εντάσσεται στις ομάδες διαχείρισης για την ομάδα Experiences and Devices που είναι υπεύθυνος ο Jha, έγραψε ο Jha στο σημείωμά του προς τους υπαλλήλους.

Ο Simonyi, τώρα 75 ετών, επανήλθε στη Microsoftτο 2017 ως τεχνικός συνεργάτης, καθώς η εταιρεία απέκτησε την startup του Intentional Software.

Οι αλλαγές ηγεσίας που αφορούν την αποχώρηση του Πάνου θα τεθούν σε ισχύ αμέσως, μόλις τρεις ημέρες πριν η Microsoft πραγματοποιήσει μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη όπου η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη γενιά συσκευών Surface.

Μετά από 10 χρόνια στην αγορά, το Surface δεν κατάφερε να κερδίσει περισσότερες από μερικές ποσοστιαίες μονάδες μεριδίου αγοράς στις αποστολές υπολογιστών, αν και τα σχέδια συσκευών έχουν εμπνεύσει άλλους κατασκευαστές συσκευών που πωλούν μηχανήματα Windows.

Η Microsoft εισπράττει έσοδα από άδειες που πωλούνται σε αυτούς τους κατασκευαστές συσκευών.

Διαβάστε ακόμη: