Ο Έλληνας καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης, Δημήτρης Δάλλας, παρουσιάζει μία σειρά νέων έργων με τίτλο “Surface Gravity” στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Νάουσα της Πάρου, από τις 09 Ιουλίου έως τις 17 Ιουλίου.

Δάλλας Πάρος.

Ο Δημήτρης Δάλλας έχει εμπνευσθεί από την αισθητική της «τέχνης του δρόμου» και έχει συμπεριλάβει αστικά στοιχεία στα έργα του.

Στη δουλειά του, κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και οι «εκρηκτικοί» συνδυασμοί τους, ενώ για πρώτη φορά ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί και χρώματα που φωσφορίζουν, θέλοντας να παρουσιάσει μία αντανάκλαση της αστικής ζωής.

Δάλλας Πάρος.

Σε μέρος των έργων του, χρησιμοποιεί την τεχνική του “dripping”, αφήνοντας τα χρώματα να ρέουν στους πίνακες, σε μοναδικούς συνδυασμούς.

Παράλληλα, παρουσιάζει εντυπωσιακές σβούρες σε δυναμικούς σχηματισμούς, ως προσομοίωση της νυχτερινής ζωής μίας πολύβουης πόλης, παιγνιώδη ρομποτάκια, καθώς και γλυπτά αυτοκίνητα, στα οποία επίσης έχει εφαρμόσει την τεχνική του “dripping”.

Δάλλας Πάρος.

Γενικότερα, στη θεματολογία των έργων που παρουσιάζει, ο Δημήτρης Δάλλας εμπνέεται από την καθημερινή ζωή, τους ανθρώπους που συναντά, τα γεγονότα που παρακολουθεί και τα μηνύματα που εκλαμβάνει από το περιβάλλον.

Δουλεύει με σπρέι, ακρυλικά, μαρκαδόρους και σπάτουλες, αυτοσχεδιάζοντας πάνω στους χαρακτήρες και τους συμβολισμούς με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα να κωδικοποιούν τα συναισθήματά του.

Δάλλας Πάρος.

Η ρευστότητα και η αίσθηση της κίνησης που αποπνέουν τα έργα του, εκφράζουν την ενέργεια που περιβάλλει και διαμορφώνει εν τέλει το έργο τέχνης.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 9 Ιουλίου στις 21:00.

Δάλλας Πάρος.

Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι τις 17 Ιουλίου.

(Kapopoulos Fine Arts: Ποτάμι Νάουσα, Πάρος, τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 2284028874, +30 698 205 5343).

Δάλλας Πάρος.