Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι περίφημοι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαυμενάκηδες θέλουν να γίνουν … «παράγοντες»!

Προφανώς δεν τους αρκούν μόνο τα λεφτά που έχουν βγάλει από το τράνζιτ πετρέλαιο στα διεθνή ύδατα του Περσικού, ούτε τα πέρα – δώθε στην Βενεζουέλα του Μαδούρο!

Και μετά το colpo grosso με τον Ελλάκτωρα από όπου έβγαλαν μια 60άρα μύρια, αναζητούν εναγωνίως την κοινωνική αναγνώριση!

Σου λέει, μέχρι τώρα μας ξέρανε ως τοπικούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες της Τρίπολης και των ορεινών χωριών της Αρκαδίας!

Καιρός να αποκτήσουμε επιχειρηματική υπόσταση και οικονομικοπολιτικές αναφορές!!!

Έτσι, υπό αυτό το πρίσμα, κάθε μέρα αγοράζουν και κάτι!!!

Την Δευτέρα αγοράζουν το Open από τον Σαββίδη, την Τρίτη το Contra από τον Κουρή, την Τετάρτη το Action 24 από τον Παναγιωτάκη, την Πέμπτη κοιτάνε άλλες μπίζνες και το Παρασκευοσαββατοκύριακο «διαπραγματεύονται» με εισηγμένες τεχνικές εταιρίες, όπως την Ιντρακάτ για παράδειγμα, για την οποία προφανώς οι ίδιοι οι «εφοπλιστές» και τα μιντιακά τους εξαπτέρυγα, τα αποκαλούμενα και «Σεραφείμ και Χερουβείμ» καθότι «άγγελοι» του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, έκαναν επιλεκτικές διαρροές!

Το …δράμα των Ολλανδών, παράδειγμα προς αποφυγήν για τη συμμετοχή των Μπακοκαυμενάκηδων…

Κατ’ αρχήν επιτρέψτε μου για τις πομπώδεις αγοραπωλησίες και εξαγορές των Μπακοκαυμενάκηδων να κρατάω μικρό καλάθι! Ο Ανδρέας Κουρής και ο Διονύσης Παναγιωτάκης ακόμη περιμένουν τις …επιταγές! Ενδεχομένως να έχουν σταλεί από τα Εμιράτα με ταχυδρομικό περιστέρι…

Από την άλλη πλευρά διερωτώμαι, μετά από όσα έκαναν στους Ολλανδούς όταν πήραν το 30% του Ελλάκτωρα: Ποιος στα αλήθεια θα ήθελε να βάλει τους Μπακοκαυμενάκηδες συνεταίρους στο μαγαζί του;

Έστω ότι ισχύει πως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ιντρακάτ! Είναι δυνατόν ο Σ. Κόκκαλης που έχει περάσει μια ζωή δια πυρός και σιδήρου, να βάλει τους Μπάκους μέσα με ποσοστό της τάξης του 30% ας πούμε και μετά να μην ξέρει ο ίδιος από πού να φύγει; Δεν νομίζω ότι γίνονται αυτά…

Αργά ή γρήγορα, μόλις η ανακωχή σταματήσει και οι δουλειές χτυπηθούν, Μυτιληναίος, ΑΒΑΞ και Ιντρακάτ θα αναγκασθούμε να τα βρουν μεταξύ τους!

Πάντως, βλέποντας τον χάρτη των κατασκευών έτσι όπως διαμορφώνεται, με την ΓΕΚ Τέρνα από την μία και τον Ελλάκτωρα από την άλλη να έχουν συγκροτήσει δύο πολύ ισχυρούς και κυρίαρχους πόλους, εκτιμώ ότι αργά ή γρήγορα οι άλλοι τρεις, δηλαδή Μυτιληναίος, ΑΒΑΞ και Ιντρακάτ, θα είναι υποχρεωμένοι να συζητήσουν μεταξύ τους και να βρουν ένα θεσμικό modus vivendi, ίσως και μέσα από ανταλλαγές μετοχών!

Θυμίζω ότι μεταξύ Μυτιληναίου και ΑΒΑΞ είχαν υπάρξει συζητήσεις για συνεργασίες, με αφορμή το έργο μαμούθ της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας! Ίσως να είναι και η σειρά της Ιντρακάτ (για το ενεργειακό κομμάτι της οποίας έχει επιδείξει πραγματικό ενδιαφέρον η BC Partners) να κάνει τέτοιου είδους κουβέντες.

Ασφαλώς οι κεφαλαιοποιήσεις όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα στο χρηματιστήριο δεν βοηθάνε.

Όμως στην ζωή και ειδικά στις επιχειρήσεις δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Και ακόμη, κάποια στιγμή, η ανακωχή θα σπάσει, οι μοιρασιές θα χαλάσουν και οι δουλειές θα χτυπηθούν! Και εκεί θα επιβιώσει ο πιο ισχυρός και ο διαθέτων ρευστότητα!

Ελληνικό: H σύμβαση παραχώρησης για την κοπή των χόρτων…

Επειδή διαβάζω κάτι μπούρδες, ότι δήθεν στην Lamda είδαν έγκαιρα την κρίση που ερχόταν (προφανώς κάποιος διαθέτει κληρονομικό χάρισμα) και γι’ αυτό βρίσκονται σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης με την ΑΒΑΞ που πήρε την δουλειά της υπογειοποίησης της Ποσειδώνος και των Υποδομών στο Ελληνικό, αυτό που εντέλει αντιλαμβάνομαι είναι ότι μεγάλος κερδισμένος εργολάβος της υπόθεσης είναι αυτός που …κόβει τα χόρτα!

Και επειδή τίποτα δεν γίνεται, ούτε κτιριακά, ούτε αθλητικά, ούτε εμπορικά κέντρα, τα χόρτα θα φυτρώνουν και συνεχώς θα μεγαλώνουν, οπότε η δουλειά του εργολάβου θα είναι διαρκής και διαχρονική…Κάτι σαν σύμβαση παραχώρησης!

Όταν η Dimand για να εγκριθεί το ενημερωτικό επικαλείται την οικογένεια Λάτση! Οι δεσμεύσεις – εγγυήσεις στην Επ. Κεφαλαιαγοράς ότι θα μπει με 5,3% το fund του ομίλου Λάτση!

Με αφορμή την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Dimand για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο διαβάζω δεξιά κι αριστερά ότι διάφορα funds έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην Δημόσια προσφορά!

Ωστόσο, αυτό που εγώ μαθαίνω είναι πως στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς οι εκπρόσωποι της Dimand επικαλέσθηκαν «ειδικά και συγκεκριμένα» ότι θα μπει το fund των Λάτσησων και μάλιστα υπάρχει δέσμευση για αγορά του 5,3% των μετοχών!

Αληθεύει αυτός ο ισχυρισμός ή όχι; Θα μπουν οι Λάτσηδες με ποσοστό άνω του 5% στην Dimand , ναι ή όχι; Υπάρχουν εγγυήσεις από την Dimand για την συγκεκριμένη συμμετοχή;

Και αλήθεια, εάν το ενδιαφέρον αυτό του Ομίλου Λάτση είναι υπαρκτό, έχει εξουσιοδοτηθεί ο εκπρόσωπος της Dimand να το αναφέρει στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς και να επικαλείται προκειμένου να αποσπάσει τη σχετική έγκριση του ενημερωτικού, το όνομα μίας εκ των μεγαλύτερων και κορυφαίων επιχειρηματικών οικογενειών στη χώρα;

Ας μας πει ο Μαντωνανάκης ποιον θέλει για Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ να τελειώνουμε …

Επειδή πολύς λόγος γίνεται εσχάτως γύρω από το πρόσωπο του Στέφανου Βλαστού, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, τον οποίο διάφορα συστήματα αποδομούν σχεδόν σε καθημερινή βάση, στο βαθμό που η κυβέρνηση φέρεται να αναζητεί αντικαταστάτη του – και να μην βρίσκει – έχω να διατυπώσω μια ενδιαφέρουσα πρόταση: Να μας πει ο Π. Μαντωνανάκης (ο γνωστός υπερδανεισμένος μεγαλοξενοδόχος με τους καλούς φίλους που έχουν άκρες και επιρροή στις 3 από τις 4 εξουσίες) ποιον θέλει για να τελειώνουμε! Σαν πολύ δεν κούρασε αλήθεια αυτό το στόρυ; Σαπουνόπερα μεξικάνικη πάει να γίνει…

Η (μεγάλη) έκπληξη του Ολλανδού που ψήνεται …

Ακούγεται εντόνως σε μεγάλα και παρεμβατικά χρηματιστηριακά γραφεία ότι πολύ σύντομα, σε διάστημα 1-2 μηνών το πολύ, θα «σκάσει» μεγάλη έκπληξη από τον Ολλανδό του Ελλάκτωρα!

Χωρίς να διασαφηνίζεται περί τίνος ακριβώς πρόκειται, εκείνο που αντιλαμβάνομαι είναι πως θα πρόκειται για μια ακόμη επιχειρηματική κίνηση που θα προκαλέσει αίσθηση στην αγορά και θα πυροδοτήσει εξελίξεις… Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, για να έχετε τα αυτιά σας τεντωμένα και τα μάτια σας ανοικτά…