Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το έτος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,3% νωρίς το απόγευμα, με τους κλάδους να διαπραγματεύονται μικτά. Οι μετοχές των χημικών σημείωσαν κέρδη, με άνοδο 1,4%, ενώ οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν 1%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7566.28 μονάδες θετικός κατά 0,31%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,12% στις 16811.22 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 0,32% στις 7567.49 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 30423.19 μονάδες αυξημένος κατά 0,27%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 10139.1 μονάδες θετικός κατά 0,20%.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο δανεισμού overnight σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5%, αλλά οι επενδυτές θα αναλύσουν το σχόλιο του προέδρου της Fed Jerome Powell για ενδείξεις σχετικά με το πόσο σύντομα μπορούν να αναμένονται μειώσεις επιτοκίων. Προς το παρόν, το CME FedWatch Tool δείχνει ότι οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητες μείωσης επιτοκίων από την επόμενη άνοιξη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι κινεζικές μετοχές οδήγησαν σε πτώση μεταξύ των αγορών Ασίας-Ειρηνικού, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν το σχέδιο του Πεκίνου να αυξήσει την εγχώρια ζήτηση, εν όψει της απόφασης για τα επιτόκια από τη Fed. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες κέρδισαν έδαφος για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπήκε όπως αναμενόταν, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αυξάνεται κατά 3,1% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε ακόμη: