Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν μικτές την Τρίτη, καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές εστιάζουν στη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αυτής της εβδομάδας, η οποία ξεκινά σήμερα, καθώς και στην τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,1% νωρίς το απόγευμα, με τις τηλεπικοινωνίες να σημειώνουν απώλειες 0,7%, ενώ οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης αυξήθηκαν κατά 0,6%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7555.36 μονάδες θετικός κατά 0,14%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,13% στις 16772.41 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 οριακά σε αρνητικό έδαφος κατά 0,02% στις 7549.7 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 30423.08 μονάδες οριακά σε αρνητικό έδαφος κατά 0,012%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 10122.6 μονάδες αρνητικός κατά 0,73%.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο ονομαστικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και προβλέπουν ότι αυξήθηκε κατά 3,1% σε δωδεκάμηνη βάση.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκινά τη διήμερη συνεδρίασή της, όπου θα εξετάσει την τελευταία της πολιτική επιτοκίων και θα εκδώσει οικονομικές προβλέψεις.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού την Τρίτη, με τις μετοχές της Ιαπωνίας να οδηγούν σε κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ άλλαξαν ελάχιστα μέσα σε μια νύχτα, καθώς η Wall Street κοιτάζει για να δει εάν το ράλι της αγοράς μπορεί να τροφοδοτήσει έναν άλλο γύρο δεδομένων για τον πληθωρισμό.

Διαβάστε ακόμη: