Στη Νίκαια περιόδευσε το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είδαμε τον κ. Μητσοτάκη να κάνει τακτικισμούς όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή. Επί τρία χρόνια, ενώ είχαν καταδικαστεί για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και άλλων ανθρώπων, ο κ. Μητσοτάκης τους άφηνε να κάνουν προεκλογική εκστρατεία και εκπομπές από τη φυλακή. Γιατί ολιγώρησε; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε αξιακή και σταθερή στάση όπως εμείς. Είχε ένα ζύγι κι έβλεπε: Όταν στις δημοσκοπήσεις ήταν κάτω του 3% το κόμμα Κασιδιάρη, έλεγε “ας κατέβουν” διότι μεγαλύτερο υπόλοιπο στις εκλογές, ευκολότερη αυτοδυναμία για τον ίδιο. Μετά όταν διαπίστωσε ότι υπερέβαιναν το 3%, σκέφτηκε πως “αν περάσουν το 3% θα είναι δυσκολότερη η αυτοδυναμία για εμένα”. Από την άλλη, τι έχει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Βαρουφάκης; Ο μεν κ. Βαρουφάκης ευθαρσώς δήλωσε ότι “καλό ήταν να μην υπάρχουν, αλλά αφού υπάρχουν, ας κατέβουν στις εκλογές”. Ο κ. Τσίπρας δεν στήριξε την προσπάθεια του κ. Αλιβιζάτου προκειμένου να έχουμε μια κοινή στάση στο θέμα του νεοναζισμού. Ψαρεύει στα θολά νερά, μπας και πάρει καμιά ψήφο από τους νεοναζιστές. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αριστερά. Αυτό είναι ένα κόμμα μόνο για την εξουσία. Γι’ αυτό και στα ψηφοδέλτιά του ενέταξε το δεξί χέρι του Καραμανλή, τον κ. Αντώναρο, και τα “ορφανά” των Ανεξαρτήτων Ελλήνων» σχολίασε σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στα ψηφοδέλτιά του κανέναν νεοδημοκράτη. Ούτε του Σαμαρά ούτε του Καραμανλή ούτε του Μητσοτάκη. Να ψάξετε νεοδημοκράτες στα ψηφοδέλτια του κ. Τσίπρα, ο οποίος είναι ικανός για όλα, αρκεί να πάρει ένα μεγαλύτερο ποσοστό» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στο αυξημένο κόστος διαβίωσης των πολιτών και έκανε ειδική αναφορά στις υψηλές δαπάνες στέγασης που καταβάλλουν οι Έλληνες.

«Είναι τόσο αυξημένες οι τιμές, -της γης και των σπιτιών-, που ελάχιστοι μπορούν να πάρουν τα δάνεια που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης. Γιατί αντιτείνουμε το χαμηλό ενοίκιο; Για να υπάρξει ανταγωνισμός και να μην επωφεληθούν μόνο 150.000 οικογένειες από τις κοινωνικές κατοικίες, αλλά περισσότεροι πολίτες καθώς ο ανταγωνισμός θα μειώσει τις τιμές ενοικίων» υπογράμμισε ως προς το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δεν λένε ψέματα, όπως είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με την αμφισβήτηση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας της έκθεσης του ΟΟΣΑ σχετικά με τη μείωση του μέσου πραγματικού μισθού το 2022.

«Επισημαίνει ο ΟΟΣΑ ότι η Ελλάδα είναι τρίτη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη. Τι πρέπει να κάνουμε; Να αφήσουμε να γίνουμε πρώτοι σε ιδιωτικές δαπάνες, όταν έχουμε έναν γηρασμένο πληθυσμό με τεράστιες ανάγκες; Πρέπει το σύστημα υγείας, που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Γεννηματά με τον Παρασκευά Αυγερινό, να αναγεννηθεί και αυτό είναι το χρέος μας. Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι χρήματα του ελληνικού λαού, είναι χρήματα που έδωσαν οι Ευρωπαίοι για την πανδημία. Ξέρετε τι ποσοστό αξιοποιεί η Νέα Δημοκρατία από αυτό το Ταμείο για την υγεία; 2% είναι το πραγματικό ποσοστό. Προσεγγίζει το 4% συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων των νοσοκομείων. Εμείς αντιπροτείνουμε 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθυνθεί στην υγεία, να καλύψουμε με μόνιμες θέσεις γιατρών και υγειονομικών το ΕΣΥ, να κάνουμε ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας που λείπει απ’ όλη την Ελλάδα, να εντάξουμε στα βαρέα και ανθυγιεινά τους υγειονομικούς» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Έκανε εκτενή αναφορά στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας: «Λίγο πριν τις τουρκικές εκλογές βλέπουμε σποτ από τον Ερντογάν όπου “κοκκινίζουν” τη δυτική Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Προκλητικές δηλώσεις από τον Κιλιτσντάρογλου. Αλλά και δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών που εγείρουν μεγάλα ερωτήματα. Έχει χρέος να μας πει ο κ. Τσίπρας, τι εννοούσε λέγοντας μετά τη συνάντησή του με τον Καγκελάριο Σολτς ότι αν στη Τουρκία υπάρχει ηγεσία, θα επιχειρήσει τις “Πρέσπες του Αιγαίου”; Αυτές οι δηλώσεις χρειάζονται επεξήγηση από τον κ. Τσίπρα. Γιατί αν θεωρεί επιτυχημένη τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου η χώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία αλλά η γλώσσα του γειτονικού λαού μακεδονική και οι ίδιοι Μακεδόνες, τότε μάλλον θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ τι θα ψηφίσουμε στις 21 Μαΐου για να μη ζήσουμε τα ίδια και στο Αιγαίο».

 «Όσο η Τουρκία απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι απαράδεκτο να πωλούν έστω και μια σφαίρα οι Γερμανοί και οι Ισπανοί στη Τουρκία, δίνοντας θάρρος στον Ερντογάν. Και γι’ αυτό ακριβώς θεωρώ ότι το εμπάργκο όπλων στη Τουρκία πρέπει να είναι προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, όσο η Τουρκία συνεχίζει τη στρατηγική της αστάθειας» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα