Ανασχηματισμό Ιανουάριο – Φεβρουάριο έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αλλαγές θα είναι μικρές αλλά ουσιαστικές.

Οι αλλαγές που θα προκύψουν θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια.

Όπως λέγεται δεν θα πειραχτούν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εσωτερικών.

Θα έχουμε αλλαγή στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου ο Δημήτρης Παπαστεργίου θα φύγει και ακούγεται ότι θα μπει στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

Στη θέση του μάλλον θα πάει ο Θοδωρής Λιβάνιος. Το μεγάλο έργο του Λιβάνιου στα εκλογικά συστήματα έχει τελειώσει, ίσως είναι καλύτερα να πάει στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αλλα εάν δεν γίνει αυτό, μπορεί να έχουμε αναβάθμιση του Κώστα Κυρανάκη με το σκεπτικό ότι είναι νέος και έχει αρκετά πατριωτικά χαρακτηριστικά, απαραίτητα σε αυτή τη συγκυρία που διέρχεται η παραταξη.

Θα έχουμε αλλαγές στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου ο Κώστας Σκρέκας τα έχει βρει δύσκολα και έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα απέναντι στο φαινόμενο ακρίβεια.

Εκεί δύο είναι τα σενάρια. Ή θα έχουμε αλλαγή υπουργού ή θα έχουμε ένα νέο αναπληρωτή υπουργό για την ακρίβεια.

Σε αυτή την περίπτωση ο Σκρέκας θα παραμείνει με μόνο αντικείμενο τις επενδύσεις.

Αλλαγές θα έχουμε και στο υπουργείο Υγείας.

Το Μαξίμου δεν είναι ευχαριστημένο με την Ειρήνη Αγαπηδάκη αλλά δεν θα την αλλάξει διότι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με σημαίνοντα στελέχη και συνομιλητές του Μητσοτάκη.

Ίσως όμως έχουμε αλλαγές στα υπόλοιπα πρόσωπα του υπουργείου.

Το Μαξίμου θέλει να αλλάξει τον Γιάννη Οικονόμου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποδεικνύεται πολύ λίγος για το χαρτοφυλάκιο και το κύριο στοιχείο είναι ότι έχει χάσει και τα αποδυτήρια που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο.

Δηλαδή δεν τον θέλει πλέον και το σώμα, τα ΜΑΤ αρνήθηκαν να εκτελέσουν εντολή του, αστυνομικοί χάνονται στη βάρδια του.

Όμως, επειδή είναι άνθρωπος της «οικογένειας» θα μετακινηθεί κάπου αλλού που είναι πιο safe και οι «γκάφες» του δεν θα στοιχίζουν… ζωές.

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει ένα σενάριο, να επιστρέψει σε αυτό το χαρτοφυλάκιο ο Νίκος Δένδιας, πολύ πιο δυναμικός και γνωρίζει το υπουργείο.

Τέλος, μαθαίνω ότι από το υπουργείο Παιδείας θα φύγει η Δόμνα Μιχαηλίδου, δεν υπάρχει αντικείμενο ούτε καλή σχέση με την ηγεσία του υπουργείου.

Ίσως, όμως, διασωθεί μέσω άλλης θέσης που θα της δοθεί.

Περιμένουμε επίσης, να δούμε κάποια στελέχη από τη δεξιά πτέρυγα να αξιοποιούνται μπας και ηρεμήσουν λίγο.

Ίσως δούμε λοιπόν, κάποιοι από τους Πλεύρη, Κατσανιώτη, Καραγκούνη αλλά και τον Βασίλη Οικονόμου, στον όποιο όλο υπόσχονται υπουργοποίηση και όλο τον «ξεχνάνε» την τελευταία στιγμή, να παίρνουν θέσεις υφυπουργού.

Διαβάστε ακόμη: