Σήμερα (04/01), η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε κάθε προσπάθεια για να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει τίποτε άλλο στο μυαλό του, πέρα από την καταστροφή της Ουκρανίας.

Η στάση του, είναι ο λόγος για τον οποίο αποτελεί σημαντική συνθήκη να συνεχίσουμε την αποστολή όπλων, ώστε η Ουκρανία να βρίσκεται σε θέση να υπερασπισθεί τον εαυτό της και να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων. Η Γερμανία αναζητά περαιτέρω τρόπους για να βοηθήσει την Ουκρανία, τον λαό και τις υποδομές.

Το παραμικρό κενό στην αποφασιστικότητα της Ευρώπης για αυτό το θέμα, θα είναι δώρο εξ ουρανού για τη Μόσχα. Αυτή τη χρονιά, οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω την ευρωπαϊκή ενότητα, που μάς έκανε ισχυρούς την περασμένη», μιλώντας από τη Λισαβόνα, στο πλευρό του Πορτογάλου ομολόγου της.

Ακόμη, η Αναλένα Μπέρμποκ υπογράμμισε ότι «πλέον, δε μπορεί να συνεχισθεί η απόρριψη αποφάσεων από μεμονωμένα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ψήφιση με ειδική πλειοψηφία μπορεί να οδηγήσει σε δικαιότερα αποτελέσματα για όλους μας. Πρέπει να ενεργούμε αποτελεσματικά και με ταχύτητα. Οι χώρες – μέλη συχνά δεν είναι σε θέση να συντάξουν ανακοίνωση Τύπου, διότι δε μπορούν να συμφωνήσουν σε κοινή διατύπωση».

Η Γερμανία επιδιώκει κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα, ολοκλήρωσε. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ, πολύ σοβαρά το πανδημικό “κύμα” στην Κίνα», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: