Η Γερμανία αναστέλλει τις νέες παραγγελίες αρμάτων μάχης “Puma”, μετά τα προβλήματα που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια πρόσφατων στρατιωτικών ασκήσεων, σύμφωνα με χθεσινή (19/12) ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας. «Όσο δεν είναι αξιόπιστα, δε θα υπάρξει δεύτερη παραγγελία», ανέφερε η αρμόδια Υπουργός, Κριστίν Λάμπρεχτ, τονίζοντας ότι αυτές οι «νέες βλάβες» αποτελούν «σοβαρή αντιξοότητα» για τον Μπούντεσβερ, ήτοι τον γερμανικό στρατό.

Κατά τη διάρκεια γυμνασίων, τα δεκαοκτώ άρματα μάχης “Puma” που χρησιμοποιήθηκαν, παρουσίασαν βλάβες. Ο επιθεωρητής του στρατού ξηράς, Αλφόνς Μάις, έκανε λόγο για μία «σημαντική και αναπάντεχη βλάβη» υπό «απαιτητικές συνθήκες», μολονότι –έως τώρα– αυτά τα άρματα είχαν αποδειχθεί αξιόπιστα όσον αφορά την επιχειρησιακή τους διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel. Αυτά τα άρματα επρόκειτο να χρησιμοποιήσει η ΝΑΤΟϊκή δύναμη κρούσης πολύ υψηλής ετοιμότητας, VJTF, από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η κ. Λάμπρεχτ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να υπολογίζει ότι η Γερμανία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, ενώ, το Βερολίνο αναμένεται να προτείνει ως λύση τη χρήση των αρμάτων Marder”, παλαιότερα μοντέλα, τα οποία επρόκειτο να αντικατασταθούν από τα “Puma”.

Η κ. Υπουργός είχε ήδη εκφράσει ανησυχίες τον περασμένο Απρίλιο, αποκαλύπτοντας ότι τουλάχιστον τα μισά από τα 350 “Puma” του γερμανικού στρατού δεν ήταν σε κατάσταση λειτουργίας. Τα συγκεκριμένα άρματα κατασκευάζονται από τους γερμανικούς ομίλους Rheinmetall και Krauss – Maffei Wegmann (KMW).

Η Γαλλία αποστέλλει τεθωρακισμένα άρματα μάχης στη Ρουμανία

Διαβάστε ακόμη: