Η κατασκευάστρια εταιρεία Ραϊνμετάλ κινείται για την εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας εξαγωγής από την κυβέρνηση, ώστε τα πρώτα οχήματα να είναι επιχειρησιακά έτοιμα εντός των προσεχών εβδομάδων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Welt.

Τα συστήματα αποσύρονται σταδιακά από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και αντικαθίστανται από τα PUMA.

Πριν από την παράδοσή τους στην Ουκρανία, όμως, θα πρέπει να επισκευαστούν.

πρώτα είκοσι οχήματα προγραμματίζεται να είναι έτοιμα σε διάστημα έξι έως οκτώ εβδομάδων, ενώ άλλα πενήντα θα μεταφερθούν δυνητικά εντός πέντε ή έξι μηνών, σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας.

Η Ραϊνμετάλ έχει ζητήσει άδεια προκειμένου να παραδώσει άρματα μάχης Leopard 1, του προηγούμενου άρματος μάχης από αυτό που χρησιμοποιεί σήμερα η Γερμανία (Leopard 2).

Όλαφ Σολτς: «Τα δεινά των Ουκρανών δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο»

Πριν από έξι ημέρες, ο Γερμανός Καγκελάριος είχε εκφράσει «οργή προς το πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν», δεσμευόμενος ξανά για «οικονομική και στρατιωτική» στήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία.

Ο κ. Σολτς κάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να αποσύρει αμέσως τον ρωσικό στρατό, ενώ υποσχέθηκε στρατιωτική υποστήριξη στους υπερασπιστές, ώστε να βρίσκονται σε θέση να αμυνθεί, στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ συμμαχικών χωρών, τις ηγεσίες ΝΑΤΟ Ε.Ε. και του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

«Εξελίσσεται προσπάθεια άμεσης προμήθειας διαθέσιμων όπλων στην Ουκρανία», συμπλήρωσε ο Όλαφ Σολτς, αποφεύγοντας ωστόσο τότε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, όπως τα άρματα μάχης Leopard 1 και τα τεθωρακισμένα Marder, για τα οποία πιέζει η Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι «η Γερμανία πράττει ακριβώς όπως και τα άλλα κράτη της συμμαχίας»