Η Coinbase εξασφάλισε μια σπάνια νομική νίκη κρυπτογράφησης αυτή την εβδομάδα, όταν ένας ομοσπονδιακός δικαστής του Μανχάταν απέρριψε μια ομαδική αγωγή που ισχυριζόταν ότι το χρηματιστήριο παραβίαζε τους νόμους περί Κινητών Αξιών και Χρηματιστηρίου και απέτυχε να εγγραφεί ως χρηματιστής-διαπραγματευτής της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Οι μετοχές της Coinbase αυξήθηκαν τη νύχτα για να ανοίξουν το πρωί της Πέμπτης άνοδο σχεδόν 12%.

Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι η Coinbase κατείχε τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που αργότερα πούλησε απευθείας σε τελικούς χρήστες και ότι η ιδιοκτησία της Coinbase σήμαινε ότι «κατείχε τίτλο» σε αυτά τα διακριτικά.

Ωστόσο, σε μια γνωμοδότηση 27 σελίδων, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Paul Engelmayer σημείωσε αντιφατικές αξιώσεις από τους ενάγοντες και επεσήμανε τη συμφωνία χρήστη της Coinbase, η οποία έλεγε ότι οι χρήστες ούτε αγόραζαν ούτε πουλούσαν ψηφιακό νόμισμα από το χρηματιστήριο και ότι «ανά πάσα στιγμή», ο τίτλος στο νόμισμα ενός χρήστη παρέμεινε στον χρήστη.

Ο δικαστής απέρριψε τους ομοσπονδιακούς ισχυρισμούς την Τετάρτη.

Επικαλούμενος την απόρριψη μιας άλλης ομαδικής αγωγής κρυπτονομισμάτων κατά της Binance, ο Engelmayer έγραψε ότι οι καταγγελίες για ομαδική αγωγή δεν κατόρθωσαν να καθορίσουν το καθεστώς της Coinbase ως «άμεσου πωλητή» ή ως κατόχου τίτλου.

Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν επίσης ότι το μάρκετινγκ της Coinbase έδειξε μια προσπάθεια να ζητήσει την πώληση τίτλων. Ο Engelmayer απέρριψε αυτό το επιχείρημα.

Η μήνυση κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και ενέπλεξε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Coinbase, Brian Armstrong, ως το κύριο «άτομο ελέγχου» στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση.

Διαβάστε ακόμη: