Η Coinbase μειώνει περίπου το ένα πέμπτο του εργατικού της δυναμικού καθώς σε μια προσπάθεια να διατηρήσει μετρητά κατά τη διάρκεια της ύφεσης που επικρατεί στην αγορά κρυπτογράφησης.

Το ανταλλακτήριο σχεδιάζει να περικόψει 950 θέσεις εργασίας

Το ανταλλακτήριο σχεδιάζει να περικόψει 950 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύτηκε την Τρίτη το πρωί.

Η Coinbase , η οποία είχε περίπου 4.700 υπαλλήλους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, μείωσε ήδη το 18% του εργατικού δυναμικού της τον Ιούνιο επικαλούμενη την ανάγκη διαχείρισης του κόστους και την «πολύ γρήγορη ανάπτυξη» κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς.

«Με τέλεια κίνηση εκ των υστέρων, κοιτάζοντας πίσω, και θα έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα», δήλωσε ο CEO Brian Armstrong σε τηλεφωνική συνέντευξη.

«Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αντιδράσεις γρήγορα μόλις γίνουν διαθέσιμες οι πληροφορίες, και αυτό κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση».

Η Coinbase είπε ότι η κίνηση θα οδηγήσει σε νέα έξοδα μεταξύ 149 και 163 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο.

Οι απολύσεις, μαζί με άλλα μέτρα αναδιάρθρωσης, θα μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα της Coinbase κατά 25% για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Η εταιρεία κρυπτογράφησης είπε επίσης ότι αναμένει προσαρμοσμένες απώλειες στον EBITDA για ολόκληρο το έτος να είναι εντός του προηγούμενου «προστατευτικού ορίου» των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε οριστεί πέρυσι.

Έχοντας εξετάσει με διάφορα stress tests τα ετήσια έσοδα της Coinbase, ο Armstrong σχολίασε ότι «κατέστη σαφές ότι θα χρειαζόμασταν να μειώσουμε τα έξοδα για να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας να τα πάμε καλά σε κάθε σενάριο» και δεν υπήρχε «κανένας τρόπος» να το κάνουμε χωρίς μείωση του αριθμού κεφαλαίων.

Η εταιρεία θα κλείσει επίσης πολλά έργα με «μικρότερες πιθανότητες επιτυχίας».

Διαβάστε ακόμη: