Ο δισεκατομμυριούχος CEO και ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, άλλαξε αιφνιδιαστικά το logo του Twitter.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, το χαρακτηριστικό μπλε πτηνό είχε εξαφανιστεί, και τη θέση του είχε πάρει ο σκύλος του Dogecoin, το logo του κρυπτονομίσματος με πηγή έμπνευσης ένα «ιστορικό» meme του Διαδικτύου.

Ο Έλον Μασκ άλλαξε το σήμα του Twitter – Ο σκύλος του Dogecoin στη θέση του πουλιού-1

«Όπως το είχα υποσχεθεί» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, αναρτώντας μία παλιότερη, διαδικτυακή του στιχομυθία με τον χρήστη WSBChairman, που αποτελεί άκρως δημοφιλή λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους.

«Χρειάζεται κάποια νέα πλατφόρμα;», αναρωτιόταν ο Μασκ.

«Απλώς αγόρασε το Twitter και αντικατέστησε το logo του πουλιού με το Doge», του απαντούσε ο WSBChairman.

«Χαχαχα, αυτό θα ήταν αρρωστημένο», είχε απαντήσει τότε ο μεγιστάνας.

Παράλληλα, άλμα έως και 30% κατέγραψε τις τελευταίες ώρες το κρυπτονόμισμα Dogecoin, μετά την απόφαση του Ελον Μασκ να αλλάξει το σήμα του Twitter σε σκυλί shiba inu.

Το Dogecoin ανέβηκε μέσα σε λίγες ώρες από τα 7,7 σεντς στα 10,2 σεντς, ενώ έγινε trend στο Twitter. Το πρωί της Τρίτης, η ισοτιμία είχε πέσει ελαφρώς στα 9,5 σεντς.

Η δημοφιλής ράτσα shiba inu είναι μέρος πολλών memes και αποτελεί το σήμα-κατατεθέν του Dogecoin, ενός κρυπτονομίσματος που ξεκίνησε σαν αστείο το 2013 και κατάφερε να καθιερωθεί (καταγράφοντας βέβαια χαμηλές πτήσεις). Πλέον, είναι το όγδοο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα, με τη συνολική αγορά να ανέρχεται στα 13 δισ. δολάρια.

Πριν λίγες ώρες, το σκυλί «αντικατέστησε» το πουλάκι του Twitter, καθώς πολλοί θεωρούν ότι ο ιδιοκτήτης Ελον Μασκ αποφάσισε να κάνει ένα αργοπορημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Η αλλαγή στο σήμα της εταιρείας δεν είναι εμφανής σε όλους τους χρήστες και κανείς δεν ξέρει πότε θα επανέλθει στο κανονικό.

Το αφεντικό της Tesla, της SpaceX και του Twitter είναι ένθερμος υποστηρικτής του Dogecoin και έχει παραδεχθεί ότι κατέχει μερικά… «σκυλονομίσματα». Κάθε φορά, δε, που τουιτάρει για αυτό, το κρυπτονόμισμα καταγράφει άλμα.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Τesla ανακοίνωσε ότι θα δεχόταν πληρωμές και σε Dogecoin για κάποια από τα προϊόντα της. Τότε, πάλι το νόμισμα είχε καταγράψει αύξηση μεγαλύτερη του 20%.

Τον Ιανουάριο του 2022, ο Μασκ αποκάλυψε ότι θα ήταν δυνατές πληρωμές σε Dogecoin στο Twitter, με το κρυπτονόμισμα να ενισχύεται κατά 15%.

Διαβάστε περισσότερα