«Πάνω από όλα, πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μη… ρίξουμε λάδι στη φωτιά», ανέφερε ο κ. Ντε Κρο, στον τηλεοπτικό σταθμό VRT, αναφορικά με το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, στο οποίο ανακοίνωσε μερική επιστράτευση και μίλησε ακόμη μία φορά για την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε με την απαραίτητη ψυχραιμία. Δεν πρέπει να προκαλέσουμε, αλλά ούτε να τρομοκρατηθούμε. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις μας και να συνεχίσουμε την υποστήριξη προς την Ουκρανία» συμπλήρωσε ο κ. Ντε Κρο, ο οποίος αναφέρθηκε και στη βοήθεια ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ που έχει αποστείλει το Βέλγιο στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου.

Όσον αφορά την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου τόνισε ότι «δεν είναι κάτι καινούργιο», επισημαίνοντας πως «πάλι πριν από λίγους μήνες, η Ρωσία είχε αναφέρει το ίδιο. Το ΝΑΤΟ, τότε, αντέδρασε πολύ ψύχραιμα, ενώ, έχω την πεποίθηση ότι τώρα, θα πράξουμε το ίδιο».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σχηματίσει ένα ενεργειακό μπλοκ»

«Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, μονάχα εάν δράσουμε συλλογικά», είχε υποστηρίξει ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, στις 25/06.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησηςΜάριο Ντράγκι, είχε τονίσει πως δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά του για έκτακτη Σύνοδο τον Ιούλιο, για το ζήτημα της ενέργειας, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει μία βάση για συζήτηση», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου.

Ο Βέλγος Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται να αρχίσουν την προμήθεια ενέργειας από κοινού, επιβάλλοντας πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, με σκοπό να αποτραπεί σημαντική κρίση τον ερχόμενο χειμώνα.

«Πρέπει να σχηματίσουμε ένα ενεργειακό μπλοκ. Οδεύουμε προς τον χειμώνα που ίσως να είναι αρκετά δύσκολος. Αν όλοι λειτουργούμε ατομικά, θα βουλιάξουμε», σημείωσε, πριν από την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.

Διαβάστε ακόμη: