Στο σφυρί ακίνητα – φιλέτα και πολυτελή ξενοδοχεία. Το ακίνητο – φάντασμα του Βωβού στο Μαρούσι, η εκτυπωτική εταιρεία «Ίρις» των Μπόμπολα – Ψυχάρη και πολυτελή ξενοδοχεία σε Μύκονο και Κρήτη βγαίνουν το επόμενο διάστημα σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Το μεγαλύτερο σφυρί που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα e auction είναι αυτό για το ακίνητο της εταιρείας «Εκτυπώσεις Ίρις Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρία» που βρίσκεται στο Κορωπί αντί 16,834 εκατ. ευρώ.

Η εκτυπωτική εταιρία «Ίρις», που δημιουργήθηκε το 1991, ήταν κυρίαρχος στον κλάδο της, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Η εταιρία ανήκε 50%-50% στον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη και στον Πήγασο του Φώτη Μπόμπολα.

Ωστόσο, το ακίνητο βγαίνει στο e-σφυρί αυτή τη φορά με χαμηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς, καθώς οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν, λόγω μη εμφάνισης πλειοδοτών, εξαιτίας της υψηλής πρώτης τιμής προσφοράς και της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, η αρχική τιμή των 35,18 εκατ. ευρώ, μειώθηκε σε 23,21 εκατ. ευρώ και τώρα στα 16,18 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Εθνική Τράπεζα, ως εκπρόσωπος ομολογιούχων δανειστών και ο πλειστηριασμός είναι αναρτημένος στην πλατφόρμα με ημερομηνία διεξαγωγής 11 Φεβρουαρίου 2022.

Είσαι ευάλωτος δανειολήπτης; Πιστοποιήσου…

Στο σφυρί το Myconian Blue Resort

Το δεύτερο ακριβότερο ακίνητο που έχει δρομολογηθεί για πλειστηριασμό είναι το ξενοδοχείο Myconian Blue Resort, στον Άγιο Στέφανο στη Μύκονο, για το οποίο η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 13 εκατ. ευρώ.

Ο πλειστηριασμός θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου και επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions.

Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί κατά 2 εκατ. ευρώ καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του το ξενοδοχείο είναι αυθαίρετο. Σύμφωνα με την έκθεση πλειστηριασμού, ενώ η αρχική άδεια του ακινήτου προέβλεπε επιφάνειες κύριων και βοηθητικών χώρων 261,54 τετραγωνικών μέτρων, το ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι εμβαδού 2.130τμ κύριων χώρων και 250τμ βοηθητικών.

Το πρώτο σήμα του ΕΟΤ το 1995 αφορούσε μονάδα με 9 δωμάτια και 9 διαμερίσματα. Ωστόσο, το 2013 εκδόθηκε νέο σήμα ΕΟΤ, στο οποίο εμφανίζεται σαν ξενοδοχείο κλασικού τύπου 4 αστέρων, αποτελούμενο από 38 δωμάτια.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 4 κτίρια, μία κεντρική πισίνα και άλλες 6 μικρότερες πισίνες που εξυπηρετούν αντίστοιχα δωμάτια. Στην έκθεση εκτίμησης του ακινήτου σημειώνεται πως «το ακίνητο είναι ευάλωτο σε τυχόν καταγγελίες και υπάρχει κίνδυνος επιβολής μεγάλων προστίμων» καθώς τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα κτίσματα μπορεί να υπερβούν τα 4 εκατ. ευρώ.

Το Myconian Blue Resort έχει βάρη σε τράπεζες άνω των 9 εκατ. ευρώ.

Στο σφυρί το Sunshine Beach – Ιεράπετρα

Το ξενοδοχείο 5 αστέρων με τα 235 δωμάτια Sunshine Beach, που βρίσκεται στην Ιεράπετρα και έχει σύνορο τη θάλασσα, βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 29 Δεκεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 9 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η DV01 Asset Management, εταιρία διαχείρισης από δάνεια και πιστώσεις που ενεργεί για λογαριασμό της Optima Bank.

Η ξενοδοχειακή μονάδα ανήκει στην εταιρία «Ακτή Α.Ε. – Τουριστικές, Ξενοδοχειακές και Τεχνικές Επιχειρήσεις», βρίσκεται στην περιοχή Πεζακιουρίδι – Κεφαλάκια, στην Ιεράπετρα, εκτείνεται σε οικόπεδο των 19 στρεμμάτων και βαρύνεται με προσημειώσεις ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.

Μπάμπης Βωβός

Σε 20 μέρες έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για το ακίνητο της εταιρίας «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής τεχνική Ανώνυμη Εταιρία» στο Μαρούσι, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 4,8 εκατ ευρώ και επισπεύδουσα την Hellas Capital Leasing.

Ο πλειστηριασμός για το επαγγελματικό ακίνητο – φάντασμα της Βωβός θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου με επισπεύδουσα την Hellas Capital Leasing.

Το τετραώροφο κτίριο που προοριζόταν για πολυτελή γραφεία –και θα περιελάμβανε και υπόγεια με 78 θέσεις πάρκινγκ– έμεινε στα μπετά.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις κατάσχεσης το κτίριο δεν αποπερατώθηκε επειδή το 2006 ανακλήθηκε η οικοδομική άδεια, εξ αιτίας μη οριοθέτησης του παρακείμενου ρέματος, από το οποίο απείχε 10 μέτρα αντί για 20 μέτρα.

Χυτήρογλου

«Πάγωσε» προς το παρόν ο πλειστηριασμός για την Χυτήρογλου που «έντυνε» για δεκαετίες τα ελληνικά σπίτια με κουρτίνες, υφάσματα επιπλώσεων, ταπετσαρίες, λευκά είδη. Ο πλειστηριασμός, που είχε προγραμματιστεί για τις 8 Δεκεμβρίου, από την doValue για 3,726 εκατ. ευρώ, έχει ανασταλεί.

Η Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρία Χυτήρογλου κατέρρευσε μέσα στην οικονομική κρίση και κινδυνεύει να χάσει το ακίνητο – φιλέτο στην οδό Μητροπόλεως, που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο συνολικού εμβαδού 1.275 τετραγωνικών μέτρων. Το ακίνητο, κατασκευής του 1930, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο με Π.Δ. του 1985, βαρύνεται με προσημειώσεις συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ.