Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στην αγορά των ομολόγων, μετά τη μεγάλη υποχώρηση που σημείωσαν χθες οι τιμές τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η τιμή του γερμανικού ομολόγου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να εκτιναχθεί στο 0,956%.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 26 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,87% από 2,97% χθες, έναντι 0,86% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,01% από 2,03%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ελαφρώς ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση νωρίς το απόγευμα στο 1,0852 δολ. από το επίπεδο του 1,0786 δολ. όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά. Η περαιτέρω άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στις ΗΠΑ συνεχίζει να επηρεάζει θετικά το δολάριο. Η προθεσμιακή αγορά τιμολογεί με βεβαιότητα ότι η Fed στη σύσκεψη του Μαΐου και του Ιουνίου θα προβεί σε αύξηση κατά 50 μ.β. του βασικού της επιτοκίου. Στήριξη στο δολάριο παρείχαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, διαμορφώθηκε στο 1,0830 δολ..