Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ την Πέμπτη, στρέφεται για αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον της αγοράς, η οποία αρχίζει να κινείται σε «χαμηλότερους ρυθμούς» ενόψει του Πάσχα των Καθολικών.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία προσέφερε μία ανακούφιση, ωστόσο οι πιέσεις στις αγορές ομολόγων διατηρούνται αμείωτες. Οι τιμές υποχώρησαν σήμερα, κυρίως στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν ακολούθησαν με την ίδια ένταση οι περιφερειακές, με αποτέλεσμα το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων να περιοριστεί.

ΗΔΑΤ

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 162 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 72 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρήθηκε στο 2,84% έναντι 0,80% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,04% από 2,15% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα τελούσε υπό διαπραγμάτευση στα 1,080 δολ. από το επίπεδο των 1,067 δολ. όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, διαμορφώθηκε στο 1,090 δολ..