Με άλμα πάνω από 6% διαπραγματεύθηκε ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη, αφού επέστρεψε από τη δημόσια αργία της Τρίτης, εν μέσω αισιοδοξίας για τις πολιτικές τόνωσης της οικονομίας της Κίνας.

Οι κατασκευαστές ακινήτων τροφοδότησαν τα κέρδη, με την China Vanke, Logan Group και Longfor Group να ηγούνται, σημειώνοντας άνοδο άνω του 40%, 32% και 23%, αντίστοιχα.

Οι κινεζικοί τεχνολογικοί κολοσσοί σημείωσαν επίσης ράλι, με την Baidu και η JD.com, οι οποίες σημείωσαν άνοδο άνω του 10%. Η Alibaba, η Tencent και η Xiaomi ενισχύθηκαν άνω του 5%.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα ήταν κλειστές την Τετάρτη και θα παραμείνουν κλειστές για το υπόλοιπο της εβδομάδας λόγω της αργίας της Χρυσής Εβδομάδας.

Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν ράλι τη Δευτέρα στην καλύτερη ημέρα των τελευταίων 16 ετών, αφού το Πεκίνο ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων τόνωσης την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων των επιτοκίων, της μείωσης των απαιτήσεων για τα αποθεματικά των τραπεζών και της παροχής περισσότερης ρευστότητας στους επενδυτές.

Ένταση στη Μέση Ανατολή

Συνολικά, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν μεικτά πρόσημα το πρωί της Τετάρτης, μετά την αρνητική έναρξη του μήνα στη Wall Street, με φόντο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 διαπραγματευόταν με οριακές μεταβολές. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,2%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,6%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 1,6%, ενώ ο Topix σημείωσε απώλειες 0,8%.

Διαβάστε ακόμη: