Η καριέρα του Ντάνιελ Ρικιάρντο στον μαγικό κόσμο της Formula 1 ολοκληρώθηκε, με τον Αυστραλό να χάνει τη θέση του από τον Liam Lawson.

Γιατί όμως ο «Honey Badger» τέθηκε εκτός Visa Cash app RB; Πέρα δηλαδή από το deadline στο συμβόλαιο του Νεοζηλανδού, το οποίο αν χανόταν, θα ήταν ελεύθερος να πάει σε άλλη ομάδα;

Την απάντηση έδωσε μιλώντας στο F1 Nation podcast ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner.

Ο Βρετανός είπε: «Νομίζω πως έφταιγε η έλλειψη σταθερότητας στα αποτελέσματά του. Ξεκίνησε τη σεζόν άσχημα και μετά, στο Μαϊάμι, ήταν ένα τριήμερο με δύο διαφορετικά πρόσωπα. Την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου ήταν φανταστικός, σαν τον παλιό Daniel, που έπαιζε άμυνα στις Ferrari στο Sprint και έπαιρνε τα μέγιστα από το μονοθέσιό του. Όμως από το ίδιο απόγευμα και μετά, ήταν μία καταστροφή».

Μάλιστα, ο Horner αποκάλυψε πως ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1, Helmut Marko, ήθελε να τον θέσει εκτός ομάδας νωρίτερα.

«Από τη Βαρκελώνη κιόλας, ο Helmut ήθελε να τον βγάλει από τη θέση οδηγού. Υπήρχε ήδη έντονη πίεση για τον Daniel από τότε», συμπλήρωσε ο 50χρονος.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο συμμετείχε σε 258 Grand Prix και κατέκτησε τη νίκη σε 8 από αυτά. Πήρε 3 pole positions, ανέβηκε 32 φορές στο βάθρο ενώ σημείωσε 17 φορές τον ταχύτερο γύρο.

Διαβάστε ακόμη: