Κλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς το Ιράν εξαπέλυσε πυραύλους προς το Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσαν οι IDF, πριν από λίγο εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από το Ιράν προς το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι σειρήνες ηχούν σε όλη τη χώρα.

Σειρήνες στο Ισραήλ

Ισχυρές εκρήξεις και σειρήνες σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ – Δεν έχουν αναχαιτιστεί όλα τα χτυπήματα

«Σας ζητείται να είστε σε εγρήγορση και να ενεργείτε ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.

Πετρέλαιο: Ράλι στις τιμές φέρνει η κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Άλμα της τάξεως του 5% στις τιμές μετά την έναρξη της επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ με τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων

IDF: Θα απαντήσουμε

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, λέει ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον της χώρας. «Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα σε άμυνα και επίθεση, θα προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ. Αυτή η επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε σχέδια και θα δράσουμε στον χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξουμε» ανέφερε.

Τα τελευταία λεπτά, η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου μοίρασε οδηγίες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ζητείται από τους πολίτες να υπακούσουν στις οδηγίες της και όταν ηχήσει συναγερμός, πρέπει να εισέλθετε στην προστατευόμενη περιοχή και να περιμένετε εκεί μέχρι περαιτέρω οδηγίες», ανέφεραν οι IDF.

Χτυπούν τις πόλεις Ασντοτ και Ασκελόν

Μεγαλύτερης έκτασης η επίθεση από εκείνη του περασμένου Απριλίου – Στοχεύουν πόλεις χωρίς στρατιωτικό ενδιαφέρον όπως η Ασντότ και η Ασκελόν

«Πυρετός» στον Λευκό Οίκο

Έκτακτη σύσκεψη Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο με την Κάμαλα Χάρις και την Ομάδα Εθνικής Ασφάλειας για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

400 πύραυλοι από το Ιράν προς το Ισραήλ

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το Ιράν έριξε 400 πυραύλους προς το Ισραήλ.

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ αύριο το πρωί στις 09:30, υπό το πρίσμα των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτηση στο Χ αναφέρει ότι μετά «από αίτημα του υπουργού ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμε, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία», η ελληνική Πολεμική Αεροπορία «θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο».

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τους συμβούλους τους σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά την έναρξη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ, αναφέρει: «Εξέτασαν την κατάσταση των αμερικανικών προετοιμασιών για να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσουν το προσωπικό των ΗΠΑ στην περιοχή».

Χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ όπως έκανε νωρίτερα γνωστό το Αμερικανικό Πεντάγωνο, προκειμένου – όπως αναφέρει – να ενισχύσει την ασφάλεια και να υπερασπιστεί το Ισραήλ εάν χρειαστεί.

Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και το προσωπικό τους θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή είχε αναφέρει εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Τρομοκρατική επίθεση

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Τζάφα, στο νότιο Τελ Αβίβ.

Τουλάχιστον 10 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ, το βράδυ της Τρίτης, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας προσδιορίζουν επί του παρόντος αν οι πυροβολισμοί ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Το περιστατικό, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, συνέβη σε στάση του τραμ. Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, άρχισαν να πυροβολούν μέσα στον συρμό.

Φρουροί της Επανάστασης: Η επίθεση είναι απάντηση στη δολοφονία Νασράλα, εάν απαντήσουν θα υποστούν ισχυρό πλήγμα

Αντίποινα στις δολοφονίες του ηγέτη Χασάν Νασράλα και αξιωματούχων της Χεζμπολάχ είναι η επίθεση κατά του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν.

«Η επίθεση ως απάντηση στη δολοφονία του Νασράλα και του Νιλφορσάν, εάν το Ισραήλ απαντήσει θα υποστεί ισχυρό πλήγμα», ανέφεραν, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα.

Διαβάστε ακόμη: