Επειδή πολύς λόγος συνεχίζει να γίνεται όσον αφορά τα διαμερίσματα στον Πύργο του Ελληνικού, διερωτώμαι από το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και την υπερβάλλουσα ζήτηση κατοικιών, τι ποσοστό προέρχεται από το εξωτερικό;

Πόσοι είναι δηλαδή οι ξένοι που αγοράζουν διαμερίσματα στο Marina Tower και καταβάλουν προκαταβολές; Αποτελούν για παράδειγμα το 50% των αγοραστών; Διότι ένα τέτοιο ποσοστό θα έκρινε και την επιτυχία του project!

Διότι το project του Ελληνικού είναι διεθνές και δεν απευθύνεται στενά στην ελληνική αγορά. Επομένως έχει μεγάλη σημασία πέρα από τις θριαμβολογίες και τις προσωπικές προβολές, να ενημερωθεί η κοινή γνώμη πόσοι ξένοι αγοράζουν τα υπερπολυτελή διαμερίσματα στον Πύργο, από τα 200 που διατίθενται!

Είναι 100; Είναι 50; Είναι 10; Είναι …κανένας;

Υ.Γ.: Κάτι άκουσα για προκαταβολές 100 χιλιάδων ευρώ από τους υποψήφιους αγοραστές διαμερισμάτων του Marina Tower !!! Ελπίζω φυσικά κάτι τέτοιο να μην ισχύει! Γιατί 100 χιλιάδες προκαταβολή δίνουν αυτοί που αγοράζουν διαμερίσματα στο Ζεφύρι και τα Λιόσια!

Υ.Γ.2: Τι γίνεται άραγε με τις αναπροσαρμογές των τιμών των κατοικιών; Το κόστος παραμένει ίδιο, με αυτό που οι επενδυτές έκλεισαν τις συμφωνίες ή έχει αλλάξει; Και αν έχει αλλάξει, λόγω αύξησης πρώτων υλών και οικοδομικών υλικών, πόσες φορές αυτό έχει συμβεί; Μία, δύο ή …τρεις; Και πως άραγε αντιδρούν όλοι όσοι συμφώνησαν να αγοράσουν σε μια συγκεκριμένη τιμή και βλέπουν ξαφνικά το κόστος να εκτινάσσεται;