Αγωνία επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η έξαρση της πανδημίας ενδέχεται να αποτελέσει αρνητικό παράγοντα για τη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης και της 12ης Δεκεμβρίου για εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

Όχι μόνο γιατί ενδεχομένως κάποιοι αποφασίσουν να μην συμμετάσχουν φοβούμενοι τη μεταδοτικότητα του ιού, αλλά και γιατί θα απαιτηθεί να θεσπιστούν υγειονομικά πρωτόκολλα για την προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν.

Το ερώτημα είναι αυτή τη στιγμή εάν θα επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να ψηφίσουν, έστω και με rapid test ή εάν δεν επιτραπεί. Αν δηλαδή θα προκριθεί αυτό που συμβαίνει και στους ναούς και να χρειάζεται ο ανεμβολίαστος τεστ, αυτό που συμβαίνει στο λιανεμπόριο και να μην επιτρέπεται η είσοδός του στο εκλογικό κέντρο ή αυτό που προβλέπεται για τα φαρμακεία, που μπορεί να εισέλθει κάποιος με μάσκα.

Η Χαριλάου Τρικούπη, ευαίσθητη σε αυτά τα θέματα από την εποχή της Φώφης Γεννηματά, αναμένεται να ζητήσει τη θέσπιση υγειονομικού πρωτοκόλλου από το υπουργείο Υγείας.Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η υποχρεωτικότητα του τεστ στους ανεμβολίαστους, μάλλον θα μειώσει τα ποσοστά της συμμετοχής.

Υγειονομικό πρωτόκολλο, όμως, θα χρειαστεί και για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί δια ζώσης, 3-5 Δεκεμβρίου. Είναι δε σαφές πως τα κριτήρια για Συνέδριο ΝΔ και ψηφοφορία στο Κίνημα Αλλαγής θα είναι ενιαία.