Δημοσκόπηση MRB: Επιβεβαιώνει και η MRB ότι η εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής είναι «ανοικτή» για τους τρεις βασικούς υποψηφίους – Λοβέρδο, Ανδρουλάκη και Παπανδρέου – με τον  Ανδρέα  Λοβέρδο να προηγείται με ποσοστό 26,9% στο σύνολο των ψηφοφόρων έναντι 21,6% του Νίκου Ανδρουλάκη και 30,3% έναντι 29,5% στην πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Στο σενάριο με αντίπαλο  τον Γιώργο Παπανδρέου στον β’ γύρο των εκλογών, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται (στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ) με 10 μονάδες διαφορά καθώς φέρεται να συγκεντρώνει το 49,3% των προτιμήσεων έναντι 39,7% που λαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.
Στους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στον β’ γύρο των εκλογών η διαφορά αυτή διευρύνεται ακόμα περισσότερο και φτάνει τις 17 μονάδες καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 46,8% έναντι 29,5% του Γιώργου Παπανδρέου.

Αμφίρροπη θα είναι η μάχη σύμφωνα με την MRB στην περίπτωση που περάσουν στον β΄γύρο ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Ν. Ανδρουλάκης. 

Ισχυρό προβάδισμα για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Την ίδια στιγμή , ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία , που καταγράφεται με ποσοστό 32,2%, με την αξιωματική αντιπολίτευση στο 22,5% και το Κίνημα Αλλαγής ισχυροποιημένο, στο 9,3%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου καταγράφεται στο 15,5%.

Ενδιαφέρον είναι ότι με την αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στις 11,6 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να φτάνει σε ποσοστά 38,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ να καθηλώνεται στο 26,6%, με το Κίνημα Αλλαγής να καταγράφει δημοσκοπικά διψήφιο ποσοστό για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης 

KINAL_DHMOSKOPHSH_02
KINAL_DHMOSKOPHSH_01
KINAL_DHMOSKOPHSH_05
KINAL_DHMOSKOPHSH_06
KINAL_DHMOSKOPHSH_08
KINAL_DHMOSKOPHSH_07
KINAL_DHMOSKOPHSH_04
KINAL_DHMOSKOPHSH_03

 

KARTA_10_ANAGOGH_PSHFOY
KARTA_09_PROTHESH_PSHFOY