Αγωγή ασκήθηκε εναντίον της Sony, ύψους £5 δισ. με την κατηγορία ότι “κλέβει” τους χρήστες που ψωνίζουν μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Η νομική αυτή κίνηση προέρχεται από τον Alex Neil, πρώην διευθύνων σύμβουλο της Which UK.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η προμήθεια 30% για ψηφιακές αγορές παιχνιδιών και περιεχομένου παραβαίνει τον νόμο περί ανταγωνισμού.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Sky News, η Sony κατηγορείται για την επιβολή άδικων όρων σε game developers και publishers, αναγκάζοντάς τους να αυξάνουν τις τιμές.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι από τις 19 Αυγούστου του 2016 και μετά, οι καταναλωτές έχουν χρεωθεί επιπλέον το ποσό των £5 δισ.

Έτσι λοιπόν, οι περίπου 9 εκ. χρήστες που από την ημέρα εκείνη έχουν ψωνίσει από το PlayStation Store, έχουν χρεωθεί έξτρα, από £67 έως £562, πέρα από τους τόκους.

Σημειώνεται ότι το μερίδιο 30% που λαμβάνει η Sony είναι κάτι standard για τη βιομηχανία και εφαρμόζεται επίσης από άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft, η Valve (Steam) και η Apple (App Store).

Δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί η Sony είναι ο μοναδικός στόχος της αγωγής. Για να υποστηριχθεί η παραπάνω κίνηση, έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα με τίτλο PlayStation You Owe Us.

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Έτοιμο το πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Η δολοφόνος της Ντούγκινα» -Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο με την ύποπτο