Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης σε ένα ακόμη εκτός έδρας ντέρμπι στο πρωτάθλημα αποδεικνύεται μοιραίος για τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη φορά ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (πρώτος γύρος) και η δεύτερη στο «Καραϊσκάκης», στη φάση που ο Ολυμπιακός φτάνει σε σκορ ανατροπής.

Λάθη απειρίας βεβαίως, βεβαίως από έναν 19χρονο αριστεροπόδαρο στόπερ με πλούσια προσόντα, ο οποίος κάνει γκελ στη διεθνή αγορά. Και ως τέτοια δεν προβλέπεται να επηρεάσουν σοβαρά την μεγάλη ζήτηση που έχει.

Πρόσφατα δύο κλαμπ, από Ιταλία και Ισπανία αντίστοιχα, ζήτησαν επίσημη ενημέρωση για το… πραγματικό ποσό που κοστολογείται / πωλείται ο Χανιώτης σέντερ μπακ (και όχι με το… επικοινωνιακό).

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, με 9.000.000 ευρώ (συν ποσοστό μεταπώλησης) τον τυλίγει σε… κορδέλα και τον πουλάει! Αυτή είναι σήμερα η τιμή του…


Αποτελεί κοινό μυστικό πως το deal Κωστούλα – Καμίνσκι για τη μεταβίβαση του Παναιτωλικού οδεύει προς ναυάγιο. Κι ας μην υπάρχουν ακόμη δηλώσεις ή ανακοινώσεις. Κι ας βιάστηκαν πριν από λίγους μήνες να αλλάξουν τα πρόσωπα που έτρεχαν την ομάδα αλλά και το αθλητικό κέντρο Emileon (συμπεριλαμβανόταν στην συμφωνία).

Ο Αμερικανός επενδυτής Καμίνσκι έχει βέβαια πάρει την άδεια αγοράς από την Ε.Ε.Α και κανονικά το τίμημα έπρεπε να πληρωθεί από τον Μάρτιο. Αυτό δεν συνέβη, για αυτό, πλέον οι άνθρωποί του έφυγαν από το Αγρίνιο, εκεί που επέστρεψε από την προηγούμενη εβδομάδα ο Κωστούλας.

Στο διά ταύτα: Η μεταβίβαση του 89,95% των μετοχών της ΠΑΕ Παναιτωλικός στους Καμίνσκι έχει καθυστερήσει και θα χαλάσει αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε! Ποιο είναι αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι των επενδυτών βρήκαν «ανοίγματα» στο Emileon (για ποσά άνω του εκατομμυρίου) και μπλόκαραν την ολοκλήρωση συνολικά του deal.

Οι συζητήσεις πάντως συνεχίζονται, με τον Φώτη Κωστούλα να έχει δώσει (όπως διαρρέει) διορία μέχρι 15 Απριλίου, διαφορετικά η δουλειά θα χαλάσει και θα επανέλθει στην ομάδα…


Ο Γιάννης Αναστασίου έχει πάρει την απόφασή του να αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον Παναιτωλικό. Μετά από δύο χρόνια στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου, θεωρεί πως έκλεισε ο κύκλος του εκεί.

Τι λέει η μανατζερική πιάτσα; Πως ο φιλόδοξος Έλληνας κόουτς πάντα θα έχει στην προτεραιότητά του την διεθνή καριέρα αλλά και θα περιμένει να δει τι θα γίνει στον… Παναθηναϊκό. Λέγεται πως είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στους «πράσινους», εφόσον το καλοκαίρι τεθεί θέμα αποχώρησης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Το τελευταίο θεωρητικά μπορεί να συμβεί μόνο κι αν ο αν ο Σέρβος τεχνικός πληρώσει την νύφη στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός στο τέλος της σεζόν αποτύχει να πάρει τον τίτλο αλλά να χάσει και τη δεύτερη θέση (τερματίσει δηλαδή 3ος). Θυμίζω πως ο Γιοβάνοβιτς έχει κανονικά συμβόλαιο έως το 2024 με τον Παναθηναϊκό…

Θα πρέπει πάντως να μεταφέρουμε και κάτι ακόμη που κυκλοφορεί στην ελληνική πιάτσα agents και θέλει μία ομάδα απο την Σαουδική Αραβία και μία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να έχουν βασικό τους προπονητικό στόχο για το καλοκαίρι τον Γιοβάνοβιτς!


Επειδή ακούγονται και γράφονται διάφορα, για υποψηφιότητα Λουτσέσκου στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι, αυτός έτσι κι αλλιώς είναι απαγορευτικό λόγω του συμβολαίου που έχει ο Ρουμάνος με τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, είναι πολύ ισχυρό συμβόλαιο, που προβλέπει αναλυτικά τόσο την σημαντικά μεγάλη αποζημίωση του Λουτσέσκου αν απολυθεί έστω και έξι μήνες πριν από τη λήξη του. Όπως και την τεράστια ρήτρα που θα πρέπει να καταβάλει όποια ομάδα ήθελε να πάρει από τον ΠΑΟΚ τον Λουτσέσκου πριν από τη λήξη της συνεργασίας τους.

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για 7.000.000 ευρώ, τόσο είναι το buy out που θα πρέπει να πληρωθεί στον ΠΑΟΚ από τον ίδιο τον Λουτσέσκου ή από κάποιο κλαμπ που θα θελήσει να συνεργαστεί μαζί του, πριν από το 2024. Θυμίζω πως το συμβόλαιο Λουτσέσκου – ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2024.

Από εκεί και πέρα, είναι πάγια τακτική του Λουτσέσκου να τηρεί τις συμφωνίες με τους εκάστοτε Προέδρους του και όταν «σπάει» τα συμβόλαια, να αποζημιώνονται οι ομάδες του. Συνέβη και στην προηγούμενη θητεία του στον ΠΑΟΚ, όταν ο Ρουμάνος αποφάσισε να φύγει και πήγε ο ίδιος 2.200.000 ευρώ στον Ιβάν Σαββίδη, πληρώνοντας και εξαγοράζοντας την ελευθερία του…

Και κάτι τελευταίο: Ο Λουτσέσκου περνάει μια χαρά στην Θεσσαλονίκη, είναι μία πόλη που λατρεύει να ζει και να κυκλοφορεί, ενώ μπορεί να συνυπάρξει στην καθημερινότητά του και με τους Αρειανούς. Κάτι που στην Αθήνα σχεδόν αποκλείεται να του συμβεί…

Διαβάστε ακόμη: