Οι… σειρήνες από το εξωτερικό για τον Γιάννη Κωνσταντέλια συνεχίζονται. Όχι μόνο από ομάδες αλλά κι από μεγάλα ξένα Γραφεία agents (αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό), προκειμένου να τον … βάλουν στην δική του μανατζερική στέγη!!

Προφανώς γιατί βλέπουν την σούπερ δυναμική/προοπτική του και τον τρελό χορό εκατομμυρίων σε transfer fee (για Έλληνα ποδοσφαιριστή) που πιθανότατα θα στηθεί μελλοντικά στα πόδια του…

Έτσι , λοιπόν, πρόσφατα top ισπανικό μανατζερικό Γραφείο, έκανε μια δελεαστική προσφορά στην οικογένεια Κωνσταντέλια, προκειμένου να αφήσει τους “Proheroes” του Λεωνίδα Αθανάσουλα και να ενταχθεί στο πελατολόγειο τους! Ύψους 300.000 ευρώ, παρακαλώ!!!

Προσοχή: για να μην… μπερδευτείτε το παραπάνω υψηλότατο ποσό αφορά “δώρο” υπογραφής (συν bonus) για τον 19χρονο εφόσον πάει στο συγκεκριμένο Γραφείο, προκειμένου να αποκτήσει την αποκλειστική (100%) εκπροσώπησή του! Δεν έχει σχέση δηλαδή με την μεταγραφή του…

Τι λέει η ελληνική πιάτσα agents; Πως τόσο η οικογένεια του “Ντέλια”, όσο και ο ΠΑΟΚ που πρόσφατα του ανανέωσε το συμβόλαιο με καθαρες ετήσιες αποδοχές κοντά στις 500.000 ευρώ, είναι “κομπλέ” με τους νυν εκπροσώπους του (“Proheroes”). Βέβαια όσο περνάει ο καιρός τα…δέλεαρ αυξάνονται.


Ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου απο το καλοκαίρι του 2021 έχει καθιερώσει να… πουλάει ποδοσφαιριστές, Έλληνες και ξένους, μετά απο μια καλή σεζόν τους/ με το που βρεθούν στο πικ τους δηλαδή.

Δουβίκας/Φερνάντες/Φαν Φεερτ/Μήτογλου/Φεράρι είναι η top 5άδα πωλήσεων του Μπέου, που του έχουν αποφέρει συνολικά περίπου 3.000.000 ευρώ την τελευταία 2ετία. Καθόλου άσχημα αν σκεφθεί κανείς πως και για τους 5 δεν είχε πληρώσει φράγκο για να τους αποκτήσει…

Ποιος παίκτης ακολουθεί/παίρνει σειρά το επόμενο καλοκαίρι για μια πώληση που θα πάει στον Βόλο από 500.000 και πάνω; Ο 19χρονος Δημήτρης Μεταξάς, με 400.000 σημερινή χρηματιστηριακή αξία αλλά και ανοδική τάση η μετοχή του!!

Ο Αλιβεριώτης μέσος (μεγάλο ταλέντο, καλύπτει και τις τρεις θέσεις στον άξονα, αν και οι προδιαγραφές του είναι για box to box), o οποίος μέχρι πέρσι ήταν στην Κ19 του συλλόγου, αποτελεί πλέον βασικό στέλεχος (με 15 συμμετοχές) του Βόλου αλλά και τον μοναδικό Έλληνα διεθνή (με την Ελπίδων) του ρόστερ του. Λεπτομέρεια σημαντική, το ότι τον Ιούλιο μπαίνει στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

‘Ήδη ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τον έχουν στα ραντάρ τους και τον θέλουν (στην Ένωση άλλωστε ως σκάουτ, πήρε … μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι ο Σταμούλης Πέτρου, πρώην του Βόλου και ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Μεταξά) αλλά υπάρχει και διπλό βελγικό ενδιαφέρον που σε πρώτη φάση δείχνει πιο ελκυστικό. Με την Γκένκ να είναι η μία…ενδιαφερόμενη!


Ο Ντομίνγκο Μπλάνκο είναι ένας 27χρονος διεθνής Αργεντινός μεσοεπιθετικός ( παίζει στο “10”, στο “8” και στο “7”). Τον περασμένο Ιούλιο έφτασε πολύ – μα πάρα πολύ – κοντά στο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Δεν ανανέωνε με την Ιντεπεντιέντε κι αποτελούσε θερμή εισήγηση (όπως και ο Παλάσιος) του Φαβάλι, σκάουτ των “πράσινων” στην χώρα του τανγκό.

Τελικά η μεταγραφή του Μπλάνκο στον Παναθηναϊκό χάλασε εξατίας του ατζέντη του, Ούριελ Πέρες, ο οποίος … χρησιμοποίησε την προσφορά των Κυπελλούχων Ελλάδας στον πελάτη του (κοντά στο εκατομμύριο το χρόνο) για να εξασφαλίσει μια σούπερ πρόταση από την Ντνίπρο και να τον υπογράψει αρχές του περασμένου Αυγούστου στο ουκρανικό κλαμπ! Με τον Παναθηναϊκό, μετά το ναυάγιο με τον Μπλάνκο, να πηγαίνει στον Μπερνάντ.

Το αποτέλεσμα; Ο Μπλάνκο δεν περνάει καλά στην Ουκρανία, έχει καταγράψει συνολικά 12 συμμετοχές (1 γκολ/ 1 ασιστ) αλλά για μεγάλο διάστημα δεν αγωνιζόταν (δηλωνόταν τραυματίας!) και η συνεργασία του με την Ντνίπρο εξελίσσεται προβληματική.


Για αυτό ο Μπλάνκο παρότι έχει συμβόλαιο στην Ουκρανία ως το 2025, ήδη ψάχνεται για να την κάνει το καλοκαίρι (είτε ως δανεικός, είτε λύνοντας το συμβόλαιό του). Με τον ατζέντη του να είναι στην αγορά και να… κτυπάει πόρτες για τον πελάτη του, ο οποίος μέσα σε 7 μήνες στην Ντνίπρο είδε την χρηματιστηριακή αξία του να πέφτει από τα 3,5 στα 2.000.000 ευρώ.

Στο δια ταύτα: η Big 4 της Super League είναι μια καλοκαιρινή προοπτική για τον Μπλάνκο! Με την ΑΕΚ του συμπατριώτη του κόουτς Ματίας Αλμέϊδα να μπαίνει στο “κάδρο”, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός που ήδη έχει δυο βασικούς Αργεντινούς, Μαντσίνι και Παλάσιος.

Στο “τριφύλλι” θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πρώτα τι θα γίνει με τον Μπερνάρντ αφού με την φετινή φτωχότατη προσφορά του είναι απίθανό να μείνει και την επόμενη σεζόν και να πληρώνεται 2.500.000 ευρώ. Και μετά να πειστεί ο Γιοβάνοβιτς να … ξανακοιτάξει τον Μπλάνκο


Είναι αλήθεια πως η ρωσική Χίμκι στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου έκανε επίσημη πρόταση στον ΠΑΣ Γιάννινα για την αγορά του Καραχάλιου. Η στήλη έχει το follow up με όλες τις λεπτομέρειες…

– Η πρώτη προσφορά των Ρώσσων ήταν 250.000 ευρώ ενώ η τελική τους έφτασε τα 400 χιλιάρικα…
– Ο Χριστοβασίλης ήταν κάθετος κι αδιαπραγμάτευτος. Ήθελε για τον αρχηγό του κι από τους κορυφαίους μέσους – “κλέφτες” του πρωταθλήματος 1.000.000 ευρώ!
– Επειδή η Χίμκι πήγε 30 Ιανουαρίου, η ιδιοκτησία έκρινε πως δεν θα είχε χρόνο να τον αντικαταστήσει, ρισκάροντας την παραμονή του ΠΑΣ. Βλέπετε ο Καραχάλιος μαζί με τον Εραμούσπε είναι οι κολόνες της ομάδας του Σταϊκου.


Υπάρχει πάντως και κάτι ακόμη που κυκλοφορεί στα Γιάννια τον τελευταίο μήνα κι αφορά τον Σταύρο Πήλιο, από τις αποκαλύψεις της φετινής Super League.

Ο 22χρονος αριστερός μπακ, ο οποίος από τον Οκτώβριο όταν και ξεκίνησε βασικός στην ομάδα του Στάϊκου, έχει καταγράψει 18 σερί 90λεπτα (έχασε μόνο το τελευταίο ματς με Άρη λόγω καρτών), φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με μεγάλη ομάδα του πρώην ΠΟΚ για το καλοκαίρι!!

Λεπτομέρεια: ο Πήλιος έχει μπει στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του, που ολοκληρώνεται στον ΠΑΣ τον Ιούνιο!

Διαβάστε περισσότερα