Αύξηση κατά 4.2%, σημείωσε η παραγωγή για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, το περασμένο έτος. Αναλυτικά, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2022 αυξήθηκε κατά 4.2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανερχόμενη στα 4.84 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών.

Συγκεκριμένα:

  • Οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών αυξήθηκαν κατά 6.1%, φθάνοντας τα 2.41 δισ. ευρώ.
  • Οι Ασφαλίσεις Ζωής αυξήθηκαν κατά 2.4%, φθάνοντας τα 2.43 δισ. ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της Ένωσης, ανέφερε ότι «το 2022, ήταν μία ικανοποιητική χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο κλάδος εκπλήρωσε την αποστολή του, καταβάλλοντας καθημερινά αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους του.

Παρά τις δυσκολίες του κοινωνικό – οικονομικού περιβάλλοντος με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την άνοδο του πληθωρισμού, την πανδημία του κορωνοϊού και τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, η παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς αυξήθηκε, ακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της χώρας. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι η ασφάλιση είναι απαραίτητος σύμμαχος της οικονομίας και της ανάπτυξης και ότι ο κλάδος παραμένει ανθεκτικός, παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις».

Η έρευνα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Διαβάστε ακόμη: