Η Amazon ανακοίνωσε οτι πρόκειται να απολύσει 9.000 ακόμη υπαλλήλους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy σε υπόμνημα προς το προσωπικό νωρίτερα σήμερα Δευτέρα.

Οι περικοπές ανακοινώνονται σε συνέχεια προηγούμενου γύρου απολύσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και παρατάθηκε μέχρι τον Ιανουάριο. Αυτός ο γύρος επηρέασε περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους.

Η Amazon πήρε την απόφαση να απολύσει περισσότερους υπαλλήλους καθώς προσπαθεί να εξορθολογίσει το κόστος.

Έλαβε υπόψη την οικονομία, καθώς και την «αβεβαιότητα που υπάρχει στο εγγύς μέλλον», είπε ο Andy Jassy.

Η εταιρεία μόλις ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση της ετήσιας διαδικασίας προϋπολογισμού της, που εσωτερικά αναφέρεται ως «OP2».

«Το κυρίαρχο δόγμα του ετήσιου προγραμματισμού μας φέτος ήταν να είμαστε πιο λιτοί ενώ το κάνουμε με τρόπο που να μας δίνει τη δυνατότητα να επενδύουμε σθεναρά στις βασικές μακροπρόθεσμες εμπειρίες πελατών που πιστεύουμε ότι μπορούν να βελτιώσουν ουσιαστικά τη ζωή των πελατών και της Amazon στο σύνολό της. », είπε ο Jassy.

Ο τελευταίος γύρος θα επηρεάσει πρωτίστως τις δραστηριότητες του cloud computing, τους ανθρώπινου δυναμικού, τη διαφήμιση και τη ζωντανή ροή του Twitch της Amazon, δήλωσε ο Jassy στο σημείωμα.

Διαβάστε περισσότερα