search

ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοαποκαλούμενος προφήτης στις ΗΠΑ βρέθηκε με πάνω απο 20 συζύγους μεταξύ αυτών και ανήλικες

Ένας αυτοαποκαλούμενος προφήτης στις ΗΠΑ είχε περισσότερες από 20 συζύγους, μερικές από αυτές μικρότερες των 18 ετών, σύμφωνα με το FBI.

Fundamentalist Church of Jesus Christ

Ένας αυτοαποκαλούμενος προφήτης στις ΗΠΑ είχε περισσότερες από 20 συζύγους, μερικές από αυτές μικρότερες των 18 ετών, σύμφωνα με το FBI.

Όπως αποκαλύπτει το FBI, ο Samuel Rappylee Bateman ισχυρίστηκε ότι ήταν θέλημα Θεού να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις με τις γυναίκες του.

Ο Bateman, 46 ετών, κατηγορήθηκε τον Σεπτέμβριο για καταστροφή αρχείων και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης σε μια έρευνα για το εάν παιδιά μεταφέρονταν πέρα από τις κρατικές γραμμές για σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι λεπτομέρειες προέρχονται από ένορκη κατάθεση του FBI που κατατέθηκε την Παρασκευή.

Ο Bateman ήταν πρώην μέλος μιας αίρεσης της Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS Church)) μέχρι που έφυγε για να δημιουργήσει τη δική του αποσχιστική ομάδα.

Το FBI είπε ότι ο Bateman υποστηρίχθηκε οικονομικά από άνδρες οπαδούς που επίσης εγκατέλειψαν τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να γίνουν σύζυγοι του Bateman.

Επιπλέον και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του FBI, ο ίδιος τιμώρησε τους οπαδούς που δεν τον αντιμετώπιζαν ως προφήτη.

Τον Αύγουστο, ο Bateman συνελήφθη όταν ανακαλύφθηκε να κουβαλούσε ένα τρέιλερ με τρία νεαρά κορίτσια ηλικίας μεταξύ 11 και 14 ετών.

Νωρίτερα φέτος, εννέα κορίτσια απομακρύνθηκαν από τη φροντίδα του Bateman από τις υπηρεσίες παιδιών στην Αριζόνα και τοποθετήθηκαν σε ομαδικά σπίτια.

Τρείς συνολικά από τις συζύγους του Bateman έχουν κατηγορηθεί για απαγωγή σε μια συνεχιζόμενη ποινική υπόθεση, δήλωσε το FBI.

Σημειώνεται ότι μια εξ αυτών είπε ότι έγινε μια από τις συζύγους του Bateman όταν ήταν κάτω των 18 ετών.

Διαβάστε ακόμη: