O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε έναν πολύ καλό αγώνα απέναντι στον Κριστιάν Γκαρίν, πήρε τη νίκη με straight sets και προκρίθηκε στον 1ο του προημιτελικό στο Monte-Carlo, 6ο στη φετινή σεζόν, σε ισάριθμες συμμετοχές σε τουρνουά.

Μετά από 1 ώρα και 40 λεπτά ενός σκληρού αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ξεπεράσει χωρίς απώλειες το εμπόδιο του μαχητικού Κριστιάν Γκαρίν με 6-3, 6-4 και να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τους αυριανούς προημιτελικούς του Monte-Carlo Masters.

 

Θα είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος θα βρεθεί στην τελική 8άδα του Monte-Carlo, στην 3η του απόπειρα στο 1000άρι του πριγκιπάτου. Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν… χέρι-χέρι. Για να γίνει το πρώτο break στο ματς πέρασε αρκετή ώρα. 1-0 ο Στεφ, 1-1 ο Γκαρίν, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3. Σε αυτό ακριβώς το σημείο όμως κρίθηκε το πρώτο σετ. Διότι ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break του αγώνα, πραγματοποιώντας το 5-3. Με το σετ να ολοκληρώνεται αμέσως μετά (6-3).

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με break του Τσιτσιπά, ο οποίος από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του. Μέχρι το 4-3 ο Έλληνας αθλητής είχε το προβάδισμα και τον έλεγχο του σετ, ωστόσο ο Γκαρίν ισοφάρισε (4-4) με break και… άγχωσε τον «Στεφ». Για πολύ λίγο όμως. Καθώς ο Τσιτσιπάς στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα έκανε break (5-4) και στη συνέχεια πήρε εύκολα το τελευταίο game για το τελικό 6-4 (2-0 στα σετ).

Θα αντιμετωπίσει αύριο τον νεαρό Ισπανό Φοκίνα Νταβίντοβιτς Νο.58 της Παγκόσμιας Κατάταξης, που νίκησε 2-0 (6-2, 7-6 (2)) σετ τον Γάλλο Πουίλ (Νο.86).

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.