Mεγάλη είναι η ανησυχία στην Ινδία καθώς η πανδημία του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα, η οποία κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων covid-19.

Όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν 902 θάνατοι και 168.912 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί έως σήμερα σε ημερήσια βάση από την έναρξη της πανδημίας. Συνολικά η Ινδία μετρά 170.179 νεκρούς και 13.527.717 μολύνσεις.

Εξάλλου, ο αριθμός των θανάτων που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο υψηλότερος φέτος. Ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε το όριο των 100.000 για έβδομη ημέρα μέσα στον Απρίλιο και έκτη συνεχόμενη.

Επίκεντρο της πανδημίας είναι το πιο πλούσιο κρατίδιο της Ινδίας, η Μαχαράστρα, οι αρχές της οποίας εξετάζουν την επιβολή ενός αυστηρού lockdown.

Σημειώνεται πως η Ινδία απαγόρευσε χθες την εξαγωγή του αντιικού φαρμάκου remdesivir (ρεμδεσιβίρη), που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της Covid 19, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων

Tην ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στον ποταμό Γάγγη, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των αρχών για νέα έκρηξη κρουσμάτων.

Η Ινδία αντιπροσωπεύει πλέον ένα στα έξι κρούσματα παγκοσμίως. Η Ινδία ξεπέρασε τη Βραζιλία σε κρούσματα, με συνολικό αριθμό 13,53 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, τα οποία την τοποθετούν στη δεύτερη θέση των συνολικών κρουσμάτων, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, με 31,2 εκατομμύρια κρούσματα.

Που οφείλεται η έξαρση

Ένα πλήρες άνοιγμα της οικονομίας της Ινδίας μετά το περσινό lockdown, οι θρησκευτικές εορτές με μαζική συμμετοχή και οι πολιτικές συγκεντρώσεις σε κράτη που διεξάγουν εκλογές επιδείνωσαν το δεύτερο κύμα, λένε οι ειδικοί.

Στη βόρεια πόλη Haridwar, σχεδόν ένα εκατομμύριο πιστοί συνέρρευσαν στις όχθες του Γάγγη, το ποτάμι που πολλοί Ινδουιστές θεωρούν ιερό, για να συμμετάσχουν στο πολυήμερο φεστιβάλ «Kumbh Mela».

Οι αρχές έχουν καταστήσει υποχρεωτικά τα τεστ για όσους εισέρχονται στην περιοχή, όπου αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αγωνίζονται για να συγκρατήσουν τα πλήθη. Επίσης, αυτό τον μήνα διεξάγονται εκλογές σε τέσσερα μεγάλα κρατίδια.

https://radar.gr/article/96892/koronoios-i-poly-dyskoli-anoiksi-tis-eyropis

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.