Ακόμη ένα βήμα προς την χαλάρωση των μέτρων του lockdown σε περιοχές που ήταν επιβαρυμένες ανακοινώθηκε χθές.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των καταστημάτων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα.

Το μείζον θέμα που απασχολεί πολίτες και κυβέρνηση είναι το «Πάσχα». Οι όποιες αποφάσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού την εορταστική περίοδο φαίνεται να ληφθούν την τελευταία στιγμή.

Πέτσας: «Κοντά στο Πάσχα θα ληφθούν οι αποφάσεις»

«Κοντά στο Πάσχα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα», σημείωσε ο υπουργός Στέλιος Πέτσας στο Mega.

Στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, υποστήριξε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «αλλά το εξετάζουμε. Οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν το Πάσχα με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης».

«Οι βαλβίδες αποσυμπίεσης περιλαμβάνουν σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων και όχι απότομο. Η κυβέρνηση προχώρησε σε τέτοιου είδους ανοίγματα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών» υπογράμμισε.

Ποια είναι τα κριτήρια για το «Πάσχα στο χωριό»

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια για προβλέψεις και όπως έχουν αρκετές φορές έχουν δηλώσει τα κυβερνητικά στελέχη, δεν είναι της παρούσης να γίνει μία τέτοια συζήτηση.

Τα κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται τα self test σαν μια αναγκαία συνθήκη προς την ελευθερία από τους πολύ σφιχτούς περιορισμούς που έχει επιβάλλει η πανδημία. Έτσι, εάν λειτουργήσει καλά και οι πολίτες αποδεχθούν τη διαδικασία των self test, θα είναι κάτι που θα βοηθήσει να λυθεί και το θέμα των μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα.

Σχετική είδηση: ΠΑΓΩΝΗ: ΤΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.